Actualitate, Stiri

Avocat, acuzat de trafic de influenta

Daniel Costel Petre a fost arestat preventiv

Daniel Costel PetreAvocatul Daniel Costel Petre de la Baroul Bucuresti a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate duminica seara de Curtea de Apel a Capitalei, la propunerea procurorilor anticoruptie. Aceeasi masura preventiva a fost dispusa de instanta in cazul Ionelei Carmen Dancuta, cea prin care avocatul ar fi primit bani pentru a interveni la instante, sustin procurorii. Astfel, Daniel Costel Petre a fost retinut intr-un dosar de trafic de influenta, fiind acuzat de procurorii anticoruptie ca ar fi cerut si primit bani pentru a interveni la instante. Odata cu acesta a fost retinuta si Ionela Dancuta.

Petre a fost prins in flagrant, sambata, primind 15.000 de euro de la o persoana denuntatoare, a informat Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Potrivit procurorilor, Petre ar fi cerut si primit bani pretinzand ca are influenta asupra judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti, pentru a-i determina pe acestia sa decida cercetarea in libertate a unei rude a denuntatoarei.

Avocatul ar fi promis ca va interveni pe langa magistrati in favoarea unui om de afaceri din Giurgiu, denuntatoarea fiind sotia acestuia, sustin surse judiciare. DNA a aratat ca, in iulie 2012, Daniel Costel Petre a cerut de la denuntatoare 150.000 euro, modificata ulterior la 50.000 euro, si a primit suma de 50.000 euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, pentru a-i determina sa pronunte o hotarare de punere in libertate a rudei denuntatoarei, cercetata in stare de arest preventiv. Banii au fost primiti de avocat prin intermediul inculpatei Dancuta Carmen Ionela. Cu toate acestea, la termenul la care s-a judecat dosarul in care era arestata preventiv ruda denuntatoarei, instanta nu a dispus punerea acestuia in libertate.

 

 

 

 

blank