Un avion militar american folosit la antrenamente a ieşit de pe pistă vineri, după aterizarea la baza aeriană a Forţelor Navale North Island, şi s-a prăbuşit în Golful San Diego, însă pilotul a reuşit să se catapulteze la timp, relatează Associated Press în pagina electronică.
 
Pilotul a fost salvat de o ambarcaţiune din golful care separă baza aeriană din Coronado de oraşul San Diego, au precizat Forţele Navale americane. În urma accidentului, pilotul norocos a fost transportat cu elicopterul la Centrul medical al Universităţii California, din San Diego, pentru a fi evaluat, iar ulterior, pentru ca nu avea rani grave, a fost externat. Locotenentul Reagan Lauritzen, o purtătoare de cuvânt a Forţelor Navale, a precizat că pilotul era singur la bordul avionului si se antrena cu un avion de tip T-45C Goshawk în momentul accidentului.
 
Avionul putea fi văzut scufundat parţial în apele golfului, în apropierea bazei aeriene, iar Forţele Navale incearca să-l scoată. O investigaţie a fost demarată pentru a stabili cauzele prăbuşirii aeronavei.
T4520013
 
T-45C Goshawk este un avion cu două locuri folosit pentru antrenarea piloţilor din cadrul Forţelor Navale şi al Corpului Puşcaşilor Marini din SUA.
Citeste si...
Avion militar prăbușit în România