Avioane de spionaj
Actualitate

Avioane de spionaj trimise din România pregătesc lupta finală între Rusia și Ucraina pentru Crimeea

Avioane de spionaj trimise din România pregătesc lupta finală dintre Rusia și Ucraina pentru Crimeea, după ce rușii au obținut „marea victorie” din Avdiivka, scriu bloggerii militari ruși.

Avioane de spionaj trimise din România pregătesc lupta finală dintre Rusia și Ucraina pentru Crimeea, susțin bloggerii militari ruși de la canalul Telegram/Rybar.

Un factor determinant care arată pregătirea pentru noi atacuri majore asupra Rusiei este intensitatea mare a activității aeronavelor NATO AWACS nu numai în zona Mării Negre, ci și în alte zone de la granița cu Federația Rusă.

Avioane de spionaj trimise din România pregătesc lupta finală între Rusia și Ucraina pentru Crimeea

Pe lângă E-7T și E-3A ale NATO zboară periodic către țărmurile României. De regulă, aceștia intră pe rând în serviciu, așa că zborul a două unități AWACS în același timp este o situație unică, scriu analiștii Rybar.

Avioane de spionaj

Avioanele de acest tip zboară alternativ și deasupra Poloniei: fie E-7A australian care se rotește de-a lungul graniței cu Belarus, fie E-3A de la Geilenkirchen.

Zona Baltică este monitorizată de aeronava suedeză AWACS Saab 340 Global Eye. Aceasta patrulează fie în apropierea regiunii Kaliningrad, apoi în apropierea regiunii Pskov, apoi în apropierea regiunii Leningrad, sub pretextul unei operațiuni de „conținere a Rusiei”.

Toate acestea pot fi justificate prin stadiul activ al exercițiului NATO Brilliant Jump, dar, ultima dată când o activitate atât de intensă a fost observată mult timp, Forțele Armate ucrainene au încercat să atace Sankt Petersburg, scriu analiștii militari de la Rybar.

Avioane de spionaj

De câteva zile, serviciile de informații NATO patrulează cu o intensitate sporită granițele Federației Ruse de la Marea Neagră. Ziua de vârf a fost marți, când erau cel puțin opt avioane în aer.

Mai mult, două aeronave de detectare radar cu rază lungă de acțiune au operat peste Marea Neagră – E-3F francez și E-7T turc, ceea ce este neobișnuit, având în vedere că turcii nu participaseră anterior la astfel de activități.

Și miercuri, un RQ-4B al forțelor aeriene americane patrula pe cerul de la sud de Crimeea.

În plus, de o săptămână, în porturile ucrainene s-a observat o activitate crescută a navelor de marfă și a macaralelor, care poate fi asociată cu descărcarea diferitelor arme, inclusiv ambarcațiuni fără pilot.

Iar recentele zboruri „inactive” ale bombardierelor Su-24M sunt extrem de suspecte și mai degrabă seamănă cu antrenamentul piloților pentru o operațiune importantă.

Deci, noi raiduri nu sunt excluse, mai ales pe fondul pierderilor teritoriale pe front, scrie Telegram/Rybar.

Încă de anul trecut, prezența E-3F al Forțelor Aerospațiale Franceze a fost considerată un prevestitor al viitoarelor atacuri asupra teritoriilor de sud ale Rusiei.

blank