Mării Negre
International

Avioane de luptă rusești „vânează” drone americane deasupra Mării Negre. Acuzații foarte grave

Rusia desfășoară avioane de luptă pentru a intercepta UAV-uri americane deasupra Mării Negre. Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că a desfășurat un avion de luptă Su-30.

Rusia desfășoară avioane de luptă pentru a intercepta UAV-uri americane deasupra Mării Negre. Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că a desfășurat un avion de luptă Su-30 după ce a detectat un vehicul aerian fără pilot (UAV) MQ-9A Reaper din SUA care se apropia de Marea Neagră.

Rusia desfășoară avioane de luptă pentru a intercepta UAV-uri americane deasupra Mării Negre
Pentru a identifica ținta și a preveni orice încălcare a frontierelor de stat, Forțele Aerospațiale Ruse au lansat aeronava de luptă Su-30 pentru „sarcini de apărare aeriană”, potrivit Anadolu.

„Echipajul aeronavei de luptă ruse a identificat ținta aeropurtată ca fiind un UAV de recunoaștere MQ-9A Reaper aparținând Forțelor Aeriene ale Statelor Unite”, se arată în comunicat.

După apropierea aeronavei rusești, UAV-ul s-ar fi retras de la graniță.

„Aeronava de vânătoare rusă s-a întors în siguranță la baza sa, nepermițând nicio încălcare a frontierei de stat a Federației Ruse. Zborul aeronavei ruse a fost efectuat în conformitate cu regulile internaționale care reglementează utilizarea apelor neutre în spațiul aerian”, a adăugat acesta.

Rusia acuză că dronele americane de supraveghere ghidează atacurile ucrainenilor asupra navelor sale.

Avioanele rusești au provocat prăbușirea unui UAV american în Marea Neagră.

La 14 martie, Comandamentul European al SUA (EUCOM) a anunțat că două avioane rusești Su-27 au hărțuit un UAV american MQ-9 deasupra Mării Negre, iar MQ-9 s-a prăbușit în apele internaționale.

Ministerul rus al Apărării a declarat anterior că UAV-ul american MQ-9 a încălcat zona temporar restricționată notificată tuturor utilizatorilor spațiului aerian din cauza „operațiunii militare speciale” în Ucraina, „în conformitate cu regulile internaționale”.

blank