Bancomat
Actualitate

Avertisment pentru cei care retrag cash de la bancomat! Poți rămâne fără bani

Mare atenție când scoateți bani de la bancomat! Polițiștii din Capitală au prins un bărbat care folosea un dispozitiv pentru a-și însuși banii rămași blocați în ATM de la clienți.

Atenție când scoateți banii de la bancomat. Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) a anunțat vineri că polițiștii au prins un bărbat care instala dispozitive artizanale în fantele ATM-urilor. Bărbatul își însușea banii rămași blocați în bancomate, care nu fuseseră scoși de clienți.

Vineri, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale – Sector 5 au făcut o percheziţie domiciliară în Bucureşti într-un dosar penal privind săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat (7 acte materiale).

Pe 23 iulie, Secţia 20 Poliţie a fost sesizată, prin apel 112, de către un bărbat cu privire la faptul că, în timp ce a retras bani de la un bancomat, în Sectorul 6, i-ar fi fost sustraşi o parte din ei, prin montarea unui dispozitiv artizanal pe fanta ATM-ului respectiv.

Ulterior, la 31 iulie, la nivelul Serviciului Investigaţii Criminale – Sector 5 a fost înregistrată plângerea unui alt bărbat, care sesiza faptul că, imediat după ce a retras 4.000 de lei de la un bancomat, situat la parterul unui bloc din Sectorul 5, a constatat faptul că pe fanta de ieşire este montat un dispozitiv care a blocat o mare parte din bani, aceştia fiind, ulterior, recuperaţi de bărbat prin intermediul băncii aferente, arată DGPMB.

Bărbatul opera în Sectorul 5 și 6 din Capitală

Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţiştii serviciilor de investigaţii criminale – Sectoarele 5 şi 6 a rezultat că bănuit de comiterea faptelor este un bărbat în vârstă de 43 de ani.

În urma extinderii cercetărilor, spun anchetatorii, s-a stabilit că bănuitul ar fi sustras diverse sume din bancomate prin montarea unui dispozitiv peste fanta de eliberare a numerarului, în sarcina acestuia fiind stabilite două astfel de fapte comise în Sectorul 5, iar alte cinci în Sectorul 6.

Bărbatul a fost depistat, urmând a fi condus la audieri în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii Criminale – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat (7 acte materiale).

blank