Politic, Stiri

Avertisment dur făcut de Marine Le Pen pentru Merkel

3965654_3x2_700x467_80268900

“Atenţie, doamnă Merkel”, avertizează preşedintele Frontului Naţional francez, Marine Le Pen, într-un interviu acordat cotidianului Der Spiegel, anticipând că politica inspirată de Germania va conduce la “explozia Uniunii Europene”.

Politica promovată de cancelar “este pozitivă pentru Germania şi din nefericire dăunătoare pentru toate celelalte ţări”, a declarat Le Pen pentru săptămânalul german, informează Mediafax.

“Avertizez: atenţie, doamnă Merkel. Dacă ea nu vede suferinţele popoarelor europene, Germania va deveni detestată”.

“Ea vrea să impună ceva altora, acest lucru va conduce la explozia Uniunii Europene”, continuă cea al cărei partid s-a clasat pe primul loc la scrutinul european din 25 mai în Franţa.

“Germania a devenit centrul economic al UE”, “dar Germania nu trebuie să uite niciodată că Franţa este centrul său politic”, a apreciat ea.

În acest interviu, Le Pen anunţă, de asemenea, că va avea “o serie de întrevederi” cu oficial ai altor partide europene şi s-a declarat “optimistă” că va putea crea un grup parlamentar cu alte partide de extremă-dreapta şi eurosceptice.

Un astfel de grup trebuie să reunească partide din şapte ţări diferite. Această condiţie nu este întrunită pentru moment, partidul britanic UKIP, şi el ostil UE, refuzând să se alieze cu FN.

Le Pen a lăsat uşa deschisă unei colaborări cu partidul antieuro german AfD, care a obţinut 7 la sută din sufragii la alegerile de duminică. “Pentru moment nu şi-au exprimat dorinţa în acest sens”, a declarat ea. “Avem unele idei comune cu AfD dar acesta nu este un partid popular, este un partid elitist, cu structuri foarte diferite” de FN.

Săptămâna trecută, ministrul german al Finanţelor Wolfgang Schäuble a calificat FN drept “partid fascist”.


loading...