Cred că ultimele două luni au fost cele mai agitate luni din viața mea. Pe cât de nebune au fost pe atât de decisive au fost pentru mine și pentru viitorul meu. 

case-cu-mansardaÎncă de când am început să conștientizez cât de important este să ai un viitor plin de succes, cariera a stat de foarte multe ori pe primul loc iar familia a înțeles lucrul acesta și nu m-a judecat.

De curând, cei de la job m-au anunțat că vor să mă avanseze în post, însă pentru aceasta va trebui să mă mut,cel puțin în cursul săptămânii, la Ploiești deoarece doar acolo mai este disponibil locul. 

În sinea mea mă bucuram enorm de mult că în sfârșit, după mai bine de 2 ani, am reușit să ajung acolo unde mi-am propus. Pentru că nu sunt o persoană care iubește atât de mult schimbările, partea cu mutatul mi-a cam dat bătăi de cap. 

Sub îndrumarea familiei, am acceptat postul de la Ploiești și odată cu asta a început nebunia. Firma pentru care lucrez a zis că îmi va plătichiria iar eu să-mi aleg ce apartament vreau să-mi închiriez.

Întrucât nu prea aveam prea multe zile libere să stau să caut închirieri apartamente Ploiești, am zis să apelez la cei de la  Royal, o agenție de imobiliare care sunt în domeniu și cu siguranță vor ține cont de toate dorințele mele și îmi vor găsi apartamentul perfect.

Cred că mulți dintre noi refuză să apeleze la agențiile imobiliare din cauza comisionului pe care trebuie să-l dai agentului dar care până la urmă este normal pentru că el, practic, ține cont de cerințele tale și caută apartamentul ideal pentru tine ca și cum ar căuta pentru el.

Dacă în urmă cu câțiva ani nu vedeam care ar fi avantajele unei colabori cu o agenție imobiliară, experiența pe care am trăit-o alături de cei de la Royal m-a făcut să-mi schimb concepția.

  • Localizarea locuințelor disponibile – La scurt timp după conversația pe care am avut-o cu ei,  aveau deja în vizor un număr de apartamente disponibile pentru mine.  Radu, agentul cu care am colaborat, a mers cu mine la fiecare vizionare și mi-a prezentat apartamentul în detalii. Se vedea clar că avea temele făcute! 
  • Negocierile se fac de către agent – Din punctul meu de vedere, acesta este cel mai important avantaj deoarece stau foarte prost la capitolul negociere.
  • Actele sunt pregătite de către agent – dacă agentul consideră că e ceva în neregulă la mijloc, tu vei fi prima persoana care va afla acest lucru.
  • “Vreau ca apartamentul să fie într-o zonă liniștită și  dormitorul să fie ferit de razele soarelui” –  printre multe alte facilități, Radu mi-a găsit un apartament de două camere, într-o zonă liniștită a Ploieștiului iar dormitorul este cea mai răcoroasă cameră din apartament. 

Acum, sunt oficial pregătită pentru noul meu job! ☺