Autorul asasinării
Featured, International

Autorul asasinării deputatului Amess este reținut de poliția britanică

Autorul asasinării deputatului Amess este reținut de poliția britanică, anunță, duminică, presa internațională.

Deputatul conservator David Amess (69 de ani) a fost ucis vineri, acum două zile. În momentul crimei, deputatul participa la o întâlnire cu alegătorii, într-o biserică din Anglia. Sir David Amess (1952 – 2021) făcea parte din partidul premierului Boris Johnson. Șeful Executivului a transmis un mesaj de condoleanțe și a depus, sâmbătă, o coroană de flori în memoria acestuia.

Autorul asasinării deputatului Amess este reținut de polițiști, acuzat că l-a ucis pe deputat, se numește Ali Harbi Ali și are 25 de ani. El este un cetățean britanic originar din Somalia. Poliția are ca primă ipoteză ideea că suspectul a vrut să comită un atac terorist. Pe teritoriul britanic, tânărul de 25 de ani ar fi fost cândva tentat de o radicalizare. El nu fusese însă inclus de poliție pe lista teroriștilor întrucât nu s-a crezut că reprezintă un pericol pentru societate.

Deputatul Amess a fost înjunghiat şi a murit la locul atacului. El era căsătorit, avea cinci copii și era unul dintre susținătorii Brexit. Uciderea lui nu are însă legătură cu procesul de Brexit. Atât politicienii cât și oamenii simpli din Regatul Unit s-au declarat șocați de uciderea lui David Amess.