arme de foc
International

Autoritățile din SUA au găsit un număr record de arme pe aereporturile din toate statele. De ce vor americanii să se urce cu arme la bordul avioanelor

Statele Unite stabilesc un nou reocrd de arme de foc care au fost confiscate de pe aeroporturile din America. Tot mai mulți pasageri încearcă să se urce în aeronave având în bagaj o armă.

Administraţia pentru Securitatea Transporturilor (TSA) a transmis că estimează că va confisca aproximativ 6.600 de arme până la sfârşitul anului. Este o creștere cu 10% faţă de recordul atins în 2021. Numărul de arme care au fost găsite de autorități, până în acest moment, bate recordul stabilit anul trecut. Au fost depistate 5.972 de arme de foc în 2021.

Cele mai multe opriri din cauza armelor de foc au fost înregistrate la aeroportul Hartsfield-Jackson din Atlanta, Georgia. Aeroportul Dallas/Fort Worth din statul Texas s-a clasat pe locul doi în acest clasament. TSA nu a oferit un motiv pentru care mulți americani au vrut să urce în avioane cu o armă asupra lor. Legea în privința armelor din SUA este diferită în fiecare stat. Totuși, este clar faptul că pasagerii nu au voie cu ele într-un avion chiar dacă dețin permis de armă.

Ce se întâmplă cu cei care sunt prinși cu arme de foc pe aeroport

În cazul în care angajații TSA detectează o armă la un punct de control, ei emit o sancţiune civilă. Acesta este diferită în funcție de numărul de infracţiuni anterioare. De asemenea, un alt aspect important este dacă arma este încărcată la momentul respectiv. Agenția a transmis că vrea să majoreze pedeapsa civilă maximă pentru această infracțiune. Amenda va fi crescută de la valoarea de 13.910 de dolari până la 14.950 de dolari.

Pasagerii companiilor aeriene au permisiunea de a călători cu arme de foc într-un bagaj de cală atunci când sunt descărcate şi încuiate într-o cutie rigidă. În plus, angajații trebyuie să anunțe companiile aeriene că vor să călătorească cu arma respectivă. Un un congresman al Statelor Unite, Madison Cawthorn, a fost oprit când a încercat să treacă o armă prin controlul de securitate pe Aeroportul Internaţional Charlotte Douglas din Carolina de Nord. El și-a recunoscut fapta și a cooperat cu ofițerii de la fața locului.

blank