UEFA a hotărât ca semifinalele și finala EURO 2020 să se dispute la Londra, pe stadionul Wembley, după ce autoritățile britanice au acceptat să excepteze de la carantină mai mulți invitați UEFA, dar și să mărească numărul de suporteri acceptați pe arenă.

Autoritățile din Germania, reacție dură după decizia luată la UEFA: “Absolut iresponsabil!”. Angela Merkel a intervenit
Pe 22 iunie, britanicii au anunțat că 75% din capacitatea arenei Wembley va putea fi ocupată la ultimele meciuri de la EURO 2020, adică peste 60.000 de bilete puse în vânzare. O creștere foarte mare față de faza grupelor, când la partide au fost acceptați aproximativ 20.000 de fani.

Decizia luată de UEFA, aceea de a accepta ca meciul să se dispute în asemenea condiții în Marea Britanie, este criticată de autoritățile germane:

“Cred că e vorba, din nou, doar despre interese comerciale, însă aceste interese comerciale nu ar trebui să fie mai presus de nevoia de a proteja oamenii de infectări”, a spus Horst Seehofer, ministrul Afacerilor Interne din Germania, potrivit FT.

“Este absolut iresponsabil, pentru că suntem într-o pandemie, mai precis într-o țară ca Marea Britanie, în care este vizibilă o creștere a cazurilor. În astfel de situații este obligatoriu să fie evitat contactul și să se respecte normele de igienă pentru a nu se mai răspândi virusul”, a mai spus Seehofer.

De asemenea, cancelarul german Angela Merkel a spus că este îngrijorată de situația din Marea Britanie: “În Germania am decis să acceptăm mai puțini spectatori la meciuri, pe stadionul din Munchen, dar guvernul britanic ia ce decizii dorește, desigur. Chiar mă întreb dacă nu e cam mult, sunt foarte îngrijorată”.

Boris Johnson nu intenționează să dispună reducerea numărului de spectatori la meciurile de pe Wembley
Premierul britanic Boris Johnson a declarat vineri că nu intenţionează să dispună reducerea numărului de spectatori la ultimele meciuri care vor avea loc pe stadionul londonez Wembley în cadrul EURO 2020, transmite Reuters.

După cum s-a anunţat săptămâna trecută, peste 60.000 de spectatori vor avea voie în tribunele arenele Wembley pentru meciurile din semifinale şi finală, la EURO 2020, pe 6, 7, respectiv 11 iulie, în locul celor 40.000 planificaţi iniţial.

“Desigur, vom urma îndrumările ştiinţifice şi sfaturile dacă vom primi o astfel de sugestie”, a afirmat Johnson, potrivit Agerpres, răspunzând unei întrebări la o conferinţă de presă la care s-a aflat alături de cancelarul german Angela Merkel.