Featured, Social

Autoritățile au nevoie de bani, așa că au mai inventat o taxă

Autoritățile au nevoie de bani, așa că au mai inventat o taxă. Turiștii ar putea fi taxați în plus la cazare. S-a dat un vot în acest sens în Comisia Economică de Industrii și Servicii din Senat. Mai este, însă, drum lung până să devină lege această schimbare.

Concret, turiștii ar urma să fie taxați cu cel puțin 1% din costul total al serviciului de cazare. Momentan, această taxă este facultativă, dar ea ar urma să devină obligatorie.

Operatorii din turism și primarii ar urma să decidă cum se folosesc de acești bani. Potrivit amendamentului, inițiat de senatorul UDMR Antal István-Loránt și votat de majoritatea senatorilor din comisia economică, industrii și servicii, unitățile administrativ-teritoriale vor decide, prin hotărâre de consiliu local, cuantumul taxei speciale pentru promovare turistică.

Astfel, autoritățile urmăresc să strângă mai mulți bani la buget. Aleșii care au votat această modificare la legea turismului au venit și cu câteva exemple – în Cluj-Napoca, în urma unei astfel de taxe de 2 lei per turist se strânge anual un milion de euro, bani care merg în promovare turistică.