Featured, Social

100 de autobuze electrice vor circula în Capitală

Mai multe proiecte privind cumpărarea a o sută de autobuze electrice din bani europeni au fost aprobate în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), valoarea totală a acestora fiind de 57 milioane de euro. Un alt proiect pentru îmbunătăţirea traficului în Capitală a fost aprobat de consilierii generali şi se referă la modernizarea liniei de tramvai pe bulevardul Vasile Milea.

Cinci noi proiecte care aduc beneficii traficului din Bucureşti, prin îmbunătăţirea transportului public în comun, au fost aprobate în şedinţa de miercuri a CGMB, anunţă Primăria Capitalei.

Este vorba despre patru proiecte care vizează cumpărarea de autobuze electrice şi un proiect pentru modernizarea liniei de tramvai pe Bd. Vasile Milea.

 
 
„Pentru cele 100 de autobuze electrice avem patru cereri de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, depuse în luna iunie, în valoare de aproximativ 57 milioane de euro. Proiectele au trecut de etapa verificărilor, sunt selectate pentru finanţare, iar următorul pas este să semnăm contractul prin care se acordă efectiv finanţarea nerambursabilă. Ca să obţinem aceste fonduri, însă, este necesar votul consilierilor generali pentru sumele care constituie contribuţia financiară proprie a Municipiului Bucureşti pentru această achiziţie. De aceea am propus aceste proiecte, iar hotărârile aprobate astăzi vor face parte din documentaţia de accesare a fondurilor europene despre care vorbeam. Aceeaşi situaţie o avem şi la proiectul prin care urmărim modernizarea liniei de tramvai pe Bd. Vasile Milea: proiectul se află în contractare, şi este nevoie de acordul CGMB pentru partea de cofinanţare. Etapa de astăzi ne duce mai aproape de concretizarea unor noi măsuri din planurile Primăriei pe termen mediu pentru un trafic mai bun în Capitală, pentru reducerea poluării şi pentru servicii de calitate la capitolul transport public”, a declarat Gabriela Firea.
 
Pe ce linii vor circula

După ce vor fi achiziţionate, cele 100 de autobuze electrice vor fi utilizate astfel: 29 pe traseele 312, 313, 368 şi 385; 13 pe traseele 137,138; 33 pe traseele 173, 311, 336, 381, 601 şi 25 pe traseele 300, 330 şi 335.

Pentru proiectul privind „Modernizarea liniei de tramvai pe B-dul G-ral Vasile Milea de la intersecţia cu B-dul Timişoara până în dreptul intrării in Benzinăria OMV” valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 6 milioane de euro, potrivit Primăriei Capitalei.

 

blank
blank