Austria s-a calificat în optimile Euro 2020, după ce a învins, luni, pe Arena Naţională, cu scorul de 1-0, echipa Ucrainei, în ultima etapă a grupei C.

EURO 2020. Austria s-a impus la limită, prin golul lui Christoph Baumgartner (min. 21), încheind grupa pe locul secund. Potrivit UEFA, Baumgartner (21 ani) este cel mai tânăr jucător care a marcat la EURO 2020 până acum. Scorul a fost deschis scorul după o suită de cornere, toate executate de căpitanul austriecilor, David Alaba. La unul dintre ele Baumgartner a scăpat de marcajul lui Zabarnîi şi a trimis mingea în poartă din şapte metri.

Echipa antrenată de Franco Foda a mai avut două şanse mari de gol până la pauză, dar la un contraatac supranumeric Sabitzer a alunecat în momentul pasei decisive (45+2), iar şutul lui Arnautovic a fost prea slab pentru Buşcean. Apoi Lainer a tras peste poartă din careu (45+3).

Austria va juca în optimile de finală cu câştigătoarea Grupei A, Italia, pe 26 iunie, la Londra. De remarcat că este pentru prima oară după 39 de ani (de la CM 1982, din Spania) când Austria trece de faza grupelor la un turneu final, mondial sau european.

Meciul de la Bucureşti a fost primul în care Ucraina nu a marcat după opt partide consecutive.

În clasamentul final, Olanda a ocupat primul loc, cu 9 puncte, urmată de Austria, 6 puncte, Ucraina, 3 puncte, Macedonia de Nord, 0 puncte. Ucraina are şanse mici de a se califica în optimile de finală de pe locul al treilea.

De la aceeaşi oră cu Austria – Ucraina s-a jucat la Amsterdam Olanda – Macedonia de Nord. „Portocala mecanică” a câştigat cu 3-0 un joc arbitrat de românul Istvan Kovacs, aflat la primul său meci la acest turneu final.