Ion Țiriac a lansat, zilele trecute, un atac dur la adresa campioanei de la Roland Garros, Ashleigh Barty. Omul de afaceri a dezvăluit că, din cauza nivelului scăzut al finalei, a decis să părăsească arena Philippe Chatrier înainte să se termine partida Barty – Vondrousouva.

Afirmațiile miliardarului român au ajuns la urechile australienilor, iar aceștia sunt pur și simplu revoltați.

„Marele Ion Țiriac, remarcă jignitoare la adresa lui Ash Barty și a australienilor”, au titrat cei de la 7News. „Fost campion la French Open, Ion Țiriac a stârnit controverse cu o umilință uluitoare la adresa lui Ash Barty și a australienilor, despre care a spus că nu știu să scrie sau să citească. Românul a mitraliat-o pe vedeta australiană, după victoria recentă de la Roland Garros. (…) Apoi, a insultat ingeligența australienilor, în momentul în care a încercat să scoată în evidență abilitățile tehnice ale sportivilor noștri.”, continuă sursa citată.

„Ash Barty ‘ucisă’ de marele Ion Țiriac”, au scris și cei de la News.com.au.

„Miliardarul din tenis, atac brutal la Ash Barty”, a notat 10daily.com.au.

Citeste si...
Cornel Nistorescu, gest emoționant în ziua morții Regelui Mihai

„Remarci șocante la adresa lui Ash Barty ale miliardarului din tenis”, titrează whimn.com.au.

„Unul dintre mai marii tenisului, remarci șocante despre Ash Barty și australieni”, scriu și cei de la Yahoo Sports, varianta australiană.

Ce a spus Ion Țiriac despre australieni
Miliardarul român a făcut câteva remarci la adresa australienilor, în momentul în care a vorbit despre finala din acest an de la Roland Garros, câștigată de Ashleigh Barty.

„Finala feminină de la Roland Garros a fost una dintre cele mai slabe pe care eu le-am văzut. Vă rog să-mi scuzați sinceritatea. Trebuia să plec după 4 game-uri. Am și făcut-o! Nu a fost nimic din Sharapova – Halep, din Williams și așa mai departe.

Acum vine o Barty, care are un singur merit. E australiancă. Ăia nu știu să scrie, să citească. Dar de fiecare dată când cineva iese de acolo, iese cu bagajul de cunoștințe tehnice de la A la Z”, a spus Ion Țiriac.