AUR
Featured, Politic

AUR demarează procedura de suspendare a lui Klaus Iohannis. George Simion: „E momentul. Vom merge până la capăt”

AUR demarează procedura pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Anunţul a fost făcut luni de George Simion, copreşedintele Alianţei.

AUR demarează procedura de suspendare a lui Klaus Iohannis. George Simion a făcut declaraţii, luni, la Camera Deputaţilor despre acest subiect.

„Sute de mii de români ne contactează, ne scriu pe Internet să-l dăm jos pe Klaus Iohannis. O vorbă românească spune că peştele se împute de la cap.

E momentul. Au existat două nominalizări pentru funcţia de prim-ministru care nu au întrunit o majoritate parlamentară. Conform Constituţiei, pe care Klaus Iohannis a călcat-o în picioare pe toată durata mandatului, trebuie să ajungem la alegeri anticipate şi pentru a economisi banii şi nervii românilor, odată cu alegerile anticipate, trebuie să mergem şi la referendum pentru demiterea președintelui.

Vom merge către români şi vom ruga să se semneze. AUR va strânge semnături în fiecare localitate din ţară şi în Diaspora, unde a primit foarte multe voturi Klaus Iohannis. În ciuda faptului că preşedintele, din păcate, controlează o parte a sistemului, vom merge până la capăt.

Sperăm ca celelalte partide parlamentare nu se vor lăsa intimidate şi vor achiesa la acest demers pentru ca postul de la Palatul Cotroceni să devină cât mai repede vacant”, a declarat George Simion.

George Simion, copreşedintele AUR, a dezvăluit, luni, de ce nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, care este motivul pentru care Diana Şoşoacă şi-a dat demisia din grupul parlamentar al Alianţei, precum şi pe cine ar susţine la prezidenţiale dacă planul de suspendare a lui Klaus Iohannis va reuşi.

George Simion a precizat că a trecut prin COVID-19 şi că poate demonstra că are anticorpi.

„Nu am certificat verde dintr-o anomalie. Am anticorpi naturali, adică am trecut prin boală. Asta arată testul, că am trecut prin anticorpi. Nu am ştiu că am avut boala şi nu sunt la DSP. Poate că am avut-o acum un an. Chiar dacă aş fi anunţat la DSP, e valabil la şase luni de la trecerea prin boală”, a declarat George Simion, la Evz.

Liderul AUR a spus şi de ce nu s-a vaccinat împotriva COVID-19 până în acest moment.

„Am 35 de ani. Mi-am făcut analizele. Nu cred că ar fi un lucru benefic pentru mine. Mai ales trecut prin boală sunt mult mai sigur decât cineva care e vaccinat. Cei care trec prin boală au un grad de răspândire mai redus”, a precizat Simion.

De asemenea, George Simion a subliniat că AUR nu este un partid „antivaccinist”.