Pare să fie război total în justiție, iar taberele s-au conturat. Pe de-o parte se află parlamentarii puterii, care o vor pe Laura Codruța Kovesi în fața comisiei ce anchetează prezidențialele din 2009, alături de ministrul Justiției, iar în cealaltă se află șefa DNA și procurorul general al României.
Augustin Lazăr a fost amenințat de Tudorel Toader cu Inspecția Judiciară pentru că refuză să pună la dispoziția comisiei actele cerute din dosarul penal întocmit de procurorii PÎCCJ. Mutarea lui Toader vine după ce Comisia parlamentară i-a solicitat ministrului Justiţiei să iniţieze “in extremis” exercitarea unui control care să vizeze modul de îndeplinire de către Augustin Lazăr a atribuţiilor sale de serviciu în calitate de procuror general şi să sesizeze Inspecţia Judiciară în legătură cu exercitarea de către acesta a funcţiei pe care o deţine.
Referitor la solicitarea Comisie de anchetă, procurorul general Augustin Lazăr a explicat, pentru MEDIAFAX, că instituţia pe care o conduce respectă Constituţia şi legile.
„Ministerul Public îşi desfăşoară activitatea respectând strict principiul constituţional al legalităţii, iar în calitate de procuror general nu doresc să polemizez cu nimeni şi nici să comentez acţiunile altora”, a spus, pentru MEDIAFAX, Augustin Lazăr.