Au scăzut infectările în județul Ilfov și, după 3 luni, are șanse să iasă din scenariul roșu
Actualitate, Featured

Au scăzut infectările în județul Ilfov și, după 3 luni, are șanse să iasă din scenariul roșu și, după 3 luni, are șanse să iasă din scenariul roșu

Rata de infectare este în scădere în București, dar și în județul Ilfov, care poate ieși pentru prima dată după trei luni din scenariul roșu.

După multe luni în care judeţul Ilfov a avut cea mai mare rată de infectare din ţară şi a trecut de multe ori şi de 8 cazuri la mia de locuitori, astăzi a ajuns la 2,96.

Au scăzut infectările în județul Ilfov și, după 3 luni, are șanse să iasă din scenariul roșu

Prefectul Ilfovului ne-a transmis că este prea devreme pentru ridicarea restricţiilor. Dacă rata va continua să scadă şi duminică și luni, e posibil ca prefectul să convoace o şedinţă luni după-amiaza în care să pună în discuţie deschiderea restaurantelor şi a sălilor de spectacole, la o capacitate de 30%.

În Capitală, pentru a treia zi consecutiv, vedem o scădere. Rata de incidență a ajuns la 2,4. Dacă lucrurile se menţin pe acest trend, o parte din restricţii se vor ridica de duminică noapte.

Sâmbătă seară, mai sunt doar două judeţe în scenariul roşu: Cluj şi Timiş.

La nivel naţional, numărul de infectări rămâne stabil. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 2.719 îmbolnăviri şi 94 decese. La terapie intensivă, situaţia rămâne gravă, cu aproximativ o mie de persoane internate.