Actualitate, Stiri

Au reuşit! Strada a câştigat în doar 8 zile de proteste!

Victor Ponta: “Respingem proiectul şi cu asta basta!”. Premierul Victor Ponta a declarat în urmă cu câteva momente că va respinge proiectul minier Roşia Montană în Parlament.

După ce preşedintele liberarilor a anunţat că va respinge proiectul, premierul a sosit la Parlament şi a declarat că dacă majoritatea este împotriva proiectului.

victor_ponta11La oa 14.00 cele două Camere ale Parlamentului urma să stabilească o comisie care să analizeze proiectul, însă înainte de această şediţă discuţiile au fost fixate de declaraţiile lui Crin Antoenscu şi ale lui Victor Ponta.

Practic, aleşii USL sunt forţaţi să respingă proiectul de exploatare de la Roşia Montană.

“Protestele din stradă sunt foarte importante. Poate ar fi fost mai bine să fie o dezbatere mai lungă. Însă, dacă s-a luat decizia trebuie să o respectăm. (…) În momentul în care e clară majoritatea n-are rost să lungim lucrurile. Acum decizia e luată şi acum la Senat închidem proiectul. Oricum vom avea procese, însă repet că nu vreau ca eu sau alţi miniştrii să fim acuzaţi de trădare naţională. Dacă s-au pronunţat liderii politici nu mai au nevoie de comisii. Senatul va respinge în procedură de urgenţă, la fel şi Camera. Respingem proiectul şi cu asta basta!”, a declarat Victor Ponta.

Irina Ştefănescu