Actualitate, Stiri

Au inceput inscrierile in Clasa Pregatitoare si Clasa 1

Peste 17.500 de cereri inca din prima zi

Clasa PregatitoarePeste 17.500 de cereri de inscriere in clasa pregatitoare si clasa 1 au fost inregistrate marti, cand au inceput inscrierile in invatamantul primar pentru anul scolar 2013-2014. Potrivit Ministerului Educatiei, in prima zi de inscriere in invatamantul primar, pana la ora 20.00 au fost inregistrate 17.510 cereri.

Dintre acestea, 1.435 de cereri au fost completate pe formularul on-line disponibil pe site-ul Ministerului Educatiei iar pentru a putea fi luate in considerare, toate cererile completate on-line trebuie sa fie semnate la sediul unitatii de invatamant unde parintii doresc sa isi inscrie copiii. Parintii trebuie sa prezinte la inscriere copiile si originalele actului de identitate, ale certificatului de nastere al copilului. De asemenea, parintii trebuie sa prezinte, acolo unde este cazul, documentul care atesta dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare sau clasei I, act justificativ necesar pentru copiii care implinesc varsta de sase ani si, respectiv, sapte ani dupa 31 august 2013.

Detalii privind circumscriptiile scolare unde se realizeaza inscrierile si pasii pe care ii au de parcurs pentru inscriere pot fi gasite pe site-urile inspectoratelor scolare judetene si pe cel al municipiului Bucuresti.

blank