Rescue workers gather at victims in the 10th district of Paris, Friday, Nov. 13, 2015. Several dozen people were killed in a series of unprecedented attacks around Paris on Friday, French President Francois Hollande said, announcing that he was closing the country's borders and declaring a state of emergency. (AP Photo/Jacques Brinon)

Potrivit The Guardian, inregistrarile surprinse de camere de supraveghere arata ca au fost NOUA atacatori si nu opt, cum se credea pana acum. Fratele suspectului Salah Abdeslam il sfatuieste pe acesta sa se predea.

Suspectul fugar, inamicul public numarul unu, a stat in doua camere de hotel langa Paris, pentru a pregati atentatul.

Intre timp, in Franta si Belgia fortele de securitate sunt in alerta maxima. Vaneaza suspecti si efectueaza perchezitii. In Franta, au facut marti-noapte peste 130 de descinderi in cercurile islamiste. Iar in Belgia vecina, nivelul de alerta terorista a fost ridicat pana la 3, care inseamna grav. Meciul amical de fotbal dintre Belgia si Spania, programat marti seara la Bruxelles, a fost anulat.

Toata aceasta desfasurare de forte are ca scop gasirea celor doi suspecti: Salah Abdeslam, omul-cheie in executarea atentatelor, si Abdul Hamid Abaoud, “creierul” intregii operatiuni.