Google Pixel 3a şi Pixel 3a XL, cele mai noi smartphoneuri de la Google, au fost lansate oficial.

Ştiam despre existenţa Google Pixel 3a şi Pixel 3a XL, cele mai noi smartphoneuri de la Google încă de anul trecut, zvonurile prezentându-le drept alternative mid-range mai ieftine la variantele de top, transmite Go4it.

Cu ocazia Google I/O 2019, compania a făcut anunţul oficial al acestei noi serii de dispozitive, acestea fiind livrate la preţuri mai mici, cu un minimum de compromisuri, ideea din spatele unui dispozitiv pixel de medie fiind clară: o experienţă Google de calitate la jumătate de preţ.

În primul rând, este clar că Google a dorit să lanseze două dispozitive în primul rând (mai) ieftine. Astfel, construcţia acestora a avut puţin de suferit, ambele dispozitive, Google Pixel 3a şi Pixel 3a XL, fiind livrate într-o carcasă realizată din plastic. Ultimul dispozitiv Google cu capac pe spate din policarbonat a fost Nexus 5X, un dispozitiv de buget produs de LG, la momentul respectiv.

Pixel 3a în varianta standard este echipat cu un chipset Snapdragon 670, 4 GB memorie RAM (aceeaşi cantitate de pe Pixel 3), 64 GB stocare internă şi un acumulator de 3.000 mAh. Modelul superior vine cu aceeaşi configuraţie hardware, diferenţele între acestea fiind vizibile în două puncte cheie. În primul rând, display-ul de pe Pixel 3a este echipat cu un panou OLED de 5,6” cu rezoluţie Full HD+, în timp ce Pixel 3a XL este echipat cu un panou OLED de 6”. În al doilea rând, acumulatorul este de capacitate diferită, cel mic oferind 3.000 mAh, în timp ce modelul mai mare vine echipat cu unul de 3.700 mAh.