Moscova
International

Atrocitățile războiului ascunse la Belarus. Cadavre ale miilor de soldați ruși morți, cărate în vagoane și autobuze și trimise înapoi la Moscova: ”Morgile sunt asfixiate! Soldații răniți sunt desfigurați și nu le poți asculta strigătul de durere”

Apar noi informații despre acțiunile rușilor în Ucraina. Se pare că multe dintre cadavrele soldaților ruși sunt duse în secret înapoi la Moscova.

Atrocitățile războiului ascunse la Belarus. Această operațiune se face prin Belarus, în avioane speciale, trenuri și autobuze, pentru a nu atrage atenția, susțin surse. Pasagerii dintr-o gară din Belarus au fost „șocați” de numărul uriaș de cadavre încărcate, în timp ce personalul spitalului a avertizat că morgile sunt absolut pline.

Atrocitățile războiului ascunse la Belarus. Cadavre ale miilor de soldați ruși morți, cărate în vagoane și autobuze și trimise la Moscova: ”Morgile sunt asfixiate! Soldații răniți sunt desfigurați și nu le poți asculta strigătul de durere”

Un videoclip care a apărut în mediul online arată un convoi de autobuze rusești cu semnul „V” pe lateral, acestea ocupându-se de transportul cadavrelor militarilor ruși. Acesta a fost văzut în orașul Homel, din Belarus, titrează The Sun.

Un alt videoclip pare să arate un vagon plin cu cadavre în uniforme rusești învelite în plastic.

Agenția de știri Radio Free Europe/Radio Liberty, care a distribuit videoclipul, spune că multe dintre cadavre le aparțineau soldaților ruși cu vârsta medie de 20 de ani. Vagonul a fost oprit în orașul Voznesensk, la nord de Mykolaiv, în sudul Ucrainei.

Videoclipul filmat în Homel arată un convoi de ambulanțe militare care circulă prin oraș la începutul lunii martie. Între timp, angajații spitalului clinic din regiune susțin că cadavrele a peste 2.500 de soldați ruși au fost deja trimise înapoi în Rusia. Armata ucraineană spune că peste 14.000 de soldați ai Kremlinului au fost uciși de la începutul invaziei ruse din 24 februarie.

Un expert american în informații estimează că numărul morților este de aproximativ 7.000, dar susține că alți 20.000 ar fi putut fi răniți.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării din Moscova susține că numărul morților este mai mic de 500.

Personalul medical din Homel a descris morgile ca fiind „asfixiate”. Un locuitor al orașului Mazyr din Belarus a susținut că pasagerii din gară au rămas „șocați de numărul de cadavre încărcate în tren”.

„După ce oamenii au început să filmeze, militarii i-au prins și le-au ordonat să le șteargă.”.

Oficialii unui spital din Homel ar fi început să scoată pacienții încă de la 1 martie din cauza numărului mare de soldați ruși răniți.

Un pacient a spus: „Sunt atât de mulți ruși răniți acolo – este o scenă de groază. Sunt teribil de desfigurați. Este imposibil să le asculti gemetele”.

blank