ATP
Sport

ATP: Jucătorii nevaccinați nu pot participa la turnee în Franța

ATP, organizaţia care gestionează circuitul profesionist masculin de tenis, i-a avertizat pe jucători în legătură cu consecinţele aplicării legii privind impunerea certificatul de vaccinare în Franţa, chiar dacă aşteaptă în continuare clarificări din partea Federaţiei Franceze, informează L’Equipe.

ATP: “Jucătorii nevaccinați nu pot participa la turnee în Franța”

Într-un comunicat transmis jucătorilor, ATP a confirmat consecinţele punerii în aplicare a legii care le interzice sportivilor nevaccinaţi să participe la orice manifestare sportivă, începând cu turneului Challenger de la Quimper (nord-vestul Franţei).

“Jucătorii nevaccinaţi nu vor putea participa la turnee în Franţa”, scrie în documentul transmis de Asociaţia Tenismenilor Profesionişti, care subliniată totodată “jucătorii vor trebui să fie complet vaccinaţi pentru a putea concura sau să beneficieze de un certificat medical care îi scuteşte de vaccinare din motive medicale”.

Potrivit ATP, există încă unele dubii “dacă jucătorii care s-au recuperat recent de Covid-19 vor avea voie să concureze dacă nu au primit cel puţin o doză a unui vaccin cu două doze”.

Din acest motiv, organizaţia a decis să solicite “clarificări din partea Federaţiei Franceze de Tenis şi de la guvernul francez, înainte de de a vă oferi o actualizare pe măsură ce noi informaţii devin disponibile”.

Novak Djokovic este nevaccinat și a fost expulzat din Australia

Sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, care spera să-şi apere titlul de campion luna aceasta Australian Open şi să devină primul tenisman din istorie cu 21 de titluri de Grand Slam în palmares, s-a întors în Serbia la începutul acestei săptămâni, după 11 zile de controverse sportive, judiciare şi diplomatice, generate de opoziţia sa de a se vaccina împotriva Covid-19.

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată. Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei. El a recunoscut a comis o “eroare umană, cu certitudine nu intenţionată” în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.