Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenţionare cod galben de ninsori pentru ziua de duminică în zonele montane. De asemenea, a fost emisă şi o informare meteo de ploi şi vânt puternic pentru toată ţara, valabilă până luni dimineaţă.

Intervalul: 26 martie, ora 03 – 27 martie, ora 10

Începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (25/26 martie) precipitaţiile se vor extinde treptat și vor cuprinde pe parcursul zilei de duminică (26 martie) centrul, sudul şi estul țării unde se vor cumula pe arii restrânse 15…20 l/mp. Va ploua, iar în Transilvania şi trecător în Moldova vor fi precipitații și sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Îndeosebi pe parcursul zilei de duminică în majoritatea zonelor, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 50…60 km/h.

În a doua parte a nopţii de dumincă spre luni şi în dimineaţa zilei de luni, în regiunile intracarpatice şi izolat în rest se va produce brumă.

COD GALBEN

Intervalul : 26 martie, orele 08:00 – 20:00
Zonele afectate : Carpaţii Orientali şi Meridionali

În intervalul menţionat în Carpaţii Orientali şi în cei Meridionali vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, local însemnate cantitativ, iar în special la altitudini de peste 1500 m se va depune strat mai consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 55…60 km/h, iar pe creste peste 70…80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.informare_meteo_67431700