Saltelele şi colacele ar putea fi interzise la mare. Asta propun şefii salvamarilor, care spun că românii nu sunt suficient de pregătiţi pentru pericolele de pe litoralul românesc: O mare extrem de periculoasă, unde curenţii sunt foarte puternici, iar furtunile apar din senin

“Lumea trebuie sa inteleaga, colacele pentru copii sunt doar pentru piscine, nu la mare unde sunt curenti, valul te duce in larg. Saltelele daca ma intrebati pe mine, nu as permite oamenilor cu saltele in apa”, a spus  Vasile Borteş, seful salvamarilor din sudul litoralului, un post tv, 

 

28 de oameni au murit în această vară pe litoral. Cei mai mulţi dintre ei au ignorat avertizările salvamarilor şi s-au aventurat în larg. Curenţii puternici nu le-au dat nicio sansa.

“Saltelele, am experienta 36 de ani, inseamna moarte. La malul marii, ai fugit dupa saltea, nu o s-o prinzi niciodata ca e usoara si curentii, valurile ti-o trag in mare…”, a spus Cristian Lipoveanu, administrator firma salvamari. 

Sezonul acesta, salvamarii din sudul litoralului au avut peste 460 de intervenţii, la 18 dintre acestea fiind nevoie de ajutorul SMURD.