IT&C

Atenţie la uşa de la bancă! Cum poţi să rămâi instant fără bani pe card

Hackerii au inventat un nou dispozitiv care le permite să cloneze cardurile bancare ale clienţilor, chiar de la intrarea în bancă! Ei se folosesc de uşile de acces cu slot pentru cardul de credit.

skimmeddoor-600x800

Bancherii s-au gândit că ar fi bine să limiteze accesul public în unităţile bancare, în afara programului. Aşa că au lansat sistemul de acces cu cardul, pentru ca la bancomate să ajungă doar clienţii băncii.

Numai că tocmai aceasta metodă le-a venit de hac. Hackerii au inventat un dispozitiv special care poate fi plasat foarte uşor pe usile de acces şi care le permite să cloneze cardurile clientilor.

Potrivit Techcrunch, noile skimmere sunt greu de evitat pentru că oamenii sunt obişnuiţi să verifice doar bancomatele, nu şi alte locuri din bancă.

Smecheria nu se opreşte aici. Pentru a putea extrage banii din conturi, hackerii apelează la o cameră video de forma unei benzi subţiri din plastic, lipită în dreptul tastaturii bancomatului. Asa văd şi PIN-ul cu care clienţii îşi folosesc cardul.

Experţii în securitate spun că, de fiecare dată când folosim cardul la un bancomat, trebuie să acoperim cu mâna momentul când tastăm pin-ul şi să fim atenţi ca pe bancomat să pe uşă să nu fie pus vreun dispozitiv artizanal.

Iar dacă vreţi să intraţi într-o bancă, nu trebuie neapărat să folosiţi cardul. Cele mai multe uşi pot fi deschise cu orice cartelă cu bandă magnetică, inclusiv cea de metrou.

blank