Actualitate, Stiri

Atenţie, ginecolog periculos! Pacientele suferă atacuri de panică la controale

“Nu vreau ca fata mea să cedeze psihic”

ginecolog_25290300

Anchetă la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, după ce un nou născut a murit. Părinţii îi acuză pe medicul care s-a ocupat de caz că nu au intervenit chirurgical la timp, pentru salvarea bebeluşului. Tatăl copilului a depus plângere pentru malpraxis. Medicul nu comentează acuzaţiile părinţilor.

Familia Alinei Mogoş îl acuză pe medicul Viorică Tabacu de moartea bebeluşului lor şi a cerut ca femeia să nu mai fie pacienta doctorului suspect de malpraxis. De asemenea, rudele femeii spun că medicul ginecolog care a preluat cazul le vorbeşte vulgar.

Alina Mogoş suferă atacuri de panică de câte ori intră în contact cu ginecologul. Conducerea spitalului a acceptat solicitarea şi a dispus ca un alt cadru medical să preia cazul. Măsura nu a fost pusă în aplicare din cauza şefului Secţiei de la Ginecologie, Dumitru Pătrăşcoiu, care sfidează grosolan solicitarea rudelor, dar şi decizia superiorilor săi.

Doctorul ginecolog Dumitru Pătrăşcoiu jigneşte pacientele şi impune reguli proprii cu riscul de a încălca codul deontologic al unui cadru medical. Atitudinea scandaloasă a acestuia a atins cote maxime ieri. Familia Mogoş a cerut ca un alt doctor să se ocupe de tânăra mamă al cărui bebeluş a murit din neglijenţa medicului Tabacu.

“Cum să o lase pe fata mea pe mâna doctorului care e acuzat de moartea copilului ei? De ce doctorul Pătrăşcoiu se împotriveşte? Nu e spitalul lui, e al nostru, al tuturor, e plătit din banii noştri. Nu vrem ca fata să mai fie tratată de Tabacu. S-au purtat foarte urât cu fata mea, iar ea când îl vede pe Tabacu, i se face rău. Eu nu vreau ca fata mea să cedeze psihic. Cui ne adresăm dacă direcţiunea nu ia nicio măsură? Mai mult, doctorul Pătrăşcoiu, faţă de sora pacientei, a vorbit obscen. I-a spus că «cine a f… să o rezolve cu problema asta pe fata mea!» Cum poate să aibă un asemenea vocabular?”, susţine Sandu Vaniuşca, tatăl Alinei Mogoş.

La sfârşitul săptămânii trecute, pacienta Alina Mogoş a ajuns la Secţia de Ginecologie pentru a da naştere unei fetiţe. A fost lăsată să aştepte 17 ore, iar apoi operată de doctorul Viorică Tabacu. Copilul adus pe lume era mort, deşi toate analizele şi ecografiile arătau o sarcină normală. Medicul nu a intervenit la timp, iar fătul a decedat prin asfixiere intrauterină. Familia Mogoş încearcă de 8 ani să aibă un copil. (I.G.)