Luni, metroul nu va circula între orele 4.00-16.00. Sindicaliştii de la RATB li se pot alătura marţi

metrou_greva

Metroul din Bucureşti nu va circula luni, între orele 4.00 şi 16.00, iar de marţi sindicaliştii de la RATB se vor alătura, pentru o zi, colegilor lor de la Metrorex.

„Dacă după negocierile pe care sindicatul de la metrou le va purta cu conducerea Metrorex, inclusiv la acest sfârşit de săptămână, nu le vor fi îndeplinite solicitările, angajaţii Metrorex vor declanşa luni greva în intervalul 4.00-16.00. De marţi, greviştilor de la metrou li se vor alătura şi sindicaliştii de la RATB, din spirit de solidaritate, pentru o singură zi, pentru că aşa ne permite legea”, a declarat pentru gândul Vasile Petrariu, lider sindical RATB.

Petrariu a spus că, deocamdată, angajaţii transportului public de suprafaţă din Capitală nu au revendicări către conducerea regiei de transport, ci ei intenţionează să se solidarizeze cu cei de la metrou „pentru a-i ajuta”, dar şi pentru că la final de an va expira şi contractul lor colectiv de muncă. „Vrem, prin acest protest, să atragem atenţia factorilor responsabili”, a afirmat Petrariu.

În 26 septembrie, preşedintele Unităţii Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Rădoi, anunţa că greva generală la metrou şi RATB, anunţată iniţial pentru 30 septembrie, a fost amânată pentru luni, 14 octombrie, pentru a putea continua negocierile cu echipa guvernamentală.

„Ca urmare a negocierilor începute pe data de 18 septembrie, între reprezentanţii Federaţiei din Trasporturi, Transloc şi Servicii Publice «ATU – România» şi echipa guvernamentală, dar în primul rând din respect pentru cei peste 700.000 de călători care folosesc zi de zi metroul bucureştean, greva propriu-zisă de la metrou anunţată pentru data de 30 septembrie 2013 se va amâna până pe data de 14 octombrie 2013. În acest timp negocierile vor continua şi sperăm că se vor găsi şi soluţii”, a spus Rădoi, citat într-un comunicat de presă.

 

Citeste si...
Băsescu dă fiori reci binomului SRI-DNA