International, Stiri

Atentatul din Boston

Sotia lui Tamerlan Tarnaev, in stare de soc

Sotia lui Tamerlan TarnaevSotia lui Tamerlan Tarnaev, fratele mai mare suspectat in atentatul de la maratonul din Boston, a rupt tacerea! Astfel, marti ea a vorbit prin intermediul avocatilor sai despre „socul” pe care l-a resimtit si a transmis ca „face totul pentru a ajuta” anchetatorii. Intr-un comunicat citit de avocatii sai, tanara a recunoscut ca a fost profund socata sa descopere ca sotul si cumnatul sau ulterior arestat, au fost implicati in atentatul care s-a soldat cu trei morti si peste 200 de raniti acum o saptamana. „A fost un soc total” pentru ea si pentru familia sa, au declarat avocatii, vorbind de asemenea despre „suferinta” si „tristetea” tinerei, care conform presei americane s-a convertit la Islam dupa ce l-a intalnit pe sotul sau.

Katherine Russell, in varsta de 24 de ani, s-a casatorit cu Tamerlan in 2010. Acestia au impreuna o fetita in varsta de trei ani.

„Mortii si ranitii printre oamenii care venisera sa sarbatoreasca un maraton si o zi de vacanta i-au cauzat o mare suferinta si mare intristare lui Katie si familiei sale”, au declarat avocatii sai. Tamerlan Tarnaev, in vasta de 26 de ani, a murit in urma unui schimb de focuri cu politia in noaptea de joi. Fratele sau mai mic Jokar Tarnaev, in varsta de 19 ani, a fost grav ranit, insa se recupereaza lent si a fost inculpat luni pentru utilizarea armelor de distrugere in masa. Acesta risca pedeapsa cu moartea.

blank