Actualitate, Stiri

Atentat terorist în oraşul lui Pinalti

Atentat terorist în oraşul lui Pinalti

blankAm trăit s-o vedem şi pe asta! Teatrul operaţiunilor de război s-a mutat într-un orăşel, ai zice, molcom, din Moldova. Se putea întâmpla o tragedie cumplită dacă, cei în măsură să intervină, nu ar fi intervenit urgent şi profesionist.

 

Bomba ar fi putut să facă dezastru…

Oraşul Piatra Neamţ a fost timp de câteva ore punctul principal al ştirilor din România. Ingredientele au fost: o bombă, nişte interlopi, oameni înspăimântaţi, poliţie, procurori DIICOT, luptători antitero. O bombă extrem de puternică a fost amplasată sub maşina interlopului Bogdan Mararu. Dispozitivul conţinea un kilogram de explozibil plastic de tip C4 de provenienţă străină. Atentatul, fără precedent în România, ar fi fost, conform anchetatorilor, pus la cale de către Dumitru Ioan Mironescu, acesta fiind liderul unei grupări infracţionale rivale celei conduse de către Bogdan Mararu. Din fericire, cele două clanuri au fost atent monitorizate încă de la revelion de către poliţie şi procurorii DIICOT. Aşa că, în noaptea de joi spre vineri, când cei trei oameni plătiţi de Mironescu au venit să amplaseze bomba, erau aşteptaţi de către anchetatori. Ei au fost lăsaţi să-şi facă treaba şi, după ce au amplasat bomba lângă roata din dreapta-spate a jeepului lui Mararu, au fost luaţi pe sus de poliţie. Apoi, pentru că maşina lui Mararu era foarte aproape de un bloc, dar şi de două biserici, o bancă, un spital şi direcţia de finanţe, locatarii blocului, dar şi alte persoane din jur au fost evacuaţi din zonă. Abia apoi au început procedurile de dezamorsare. Acestea au fost efectuate de către o echipă din Brigada Antiteroristă a SRI şi au durat mai bine de o oră. Conform spuselor purtătorului de cuvânt al SRI, Sorin Sava, dacă bomba nu ar fi fost dezamorsată cum trebuie, consecinţele ar fi fost dezastruoase.

Clanurile de interlopi

Mafia din Piatra Neamţ şi din judeţul Neamţ, în general, are tentacule multe şi adânci. Primarul Pinalti n-o fi ştiind? Nu i-o fi ajuns nimic la ureche? Unul dintre clanurile care face legea în oraş şi în judeţ este cel al lui Bogdan Mararu. Clanul Mararilor a devenit cunoscut în 2010, când Gheorghe Mararu, fratele lui Bogdan, a fost împuşcat mortal de membrii unei grupări rivale. Tot atunci s-a aflat şi de relaţia apropiată dintre mafioţi şi fostul şef al Poliţiei Piatra Neamţ, Aurelian Şoric. În ultimii ani, răfuielile dintre clanul Mararu şi grupările rivale s-au ţinut lanţ. Astfel, maşinile de lux de peste 100.000 de euro una şi chiar casele interlopilor au fost incendiate de mai multe ori de duşmanii grupării, printre aceştia aflându-se şi Tiberiu Cristodorescu, un cunoscut membru al lumii interlope ieşene. Fraţii Mararu şi-au început ascensiunea în judeţul Neamţ cu schimbul valutar. Au evoluat la traficul cu maşini, apoi s-au reprofilat pe cămătărie şi, în ultimii ani, au intrat în domeniul afacerilor imobiliare. Au devenit cunoscuţi în 2010, după ce Gheorghe Mararu, fratele lui Bogdan, a fost împuşcat mortal de membrii unei grupări rivale. Interlopul a fost împuşcat cu şapte gloanţe, iar unul l-a nimerit pe fratele său. Atunci, şeful Poliţiei Piatra Neamţ, Aurelian Şoric a declarat că Mararu nu este interlop. Un alt clan cu care Mararii sunt în rivalitate este al lui Dumitru Ioan Mironescu şi, Mironescu şi Mararu sunt de o viaţă în rivalitate, duşmănie, ură. Dar toate împinse la paroxism, dincolo de puterea de înţelegere a minţii omeneşti normale. Mironescu, potrivit anchetatorilor, a plătit trei oameni care să amplaseze sub autoturismul lui Mararu un dispozitiv cu un kilogram de exploziv, pentru suprimarea rivalului său. Membrii grupării intenţionau să distrugă prin incendiere şi două spaţii comerciale, amplasate pe raza municipiului Piatra Neamţ, aparţinând altor două părţi vătămate… Din fericire, acest lucru absolut malefic, nu s-a întâmplat, pentru că s-a intervenit în timp real şi pericolul a fost îndepărtat. Pe lângă cele trei persoane prinse în flagrant, mai sunt anchetate alte trei de DIICOT Neamţ, în cazul tentativei de asasinat a interlopului Bogdan Mararu. Problema dintre clanul Mararu şi ceilalţi ar fi început când iubita lui Mararu ar fi luat un teren de la Mironescu şi nu a plătit pentru el. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 8 din Legea nr. 39/2003, art. 217 alin. 1 şi 4 Cod penal, art. 174, 175 alin. 1 lit. a şi e Cod penal şi art. 32 din Legea nr. 535/2004. Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre Serviciul Român de Informaţii, DGIPI şi SOS Bacău.

 

blank