Un atentat cu bombă produs în Pakistan, una dintre puterile nucleare ale lumii, a îngrozit comunitatea internațională. Şase paramilitari au fost ucişi, iar alţi patru răniţi într-o explozie care a avut loc în provincia Baluchistan, în sud-vestul țării, informează presa locală.

Conform Le Figaro, incidentul s-a produs luni seară. În timp ce efectua o patrulare de rutină în districtul Bolan, la circa 80 de kilometri sud-est de capitala provinciei, Quetta, o mașină aparținând forțelor armate pakistaneze a fost aruncată în aer.

Murad Kasi, un responsabil al poliţiei din Bolan, a spus că sunt șase morți, iar cel puțin patru persoane au fost rănite.

Atacul cu bombă nu a fost revendicat, dar separatişti care cer extinderea autonomiei regiunii Baluchistan acţionează de mai mulţi ani în această zonă confruntată cu violenţe sectare şi islamiste.

La începutul lunii mai, un alt incident similar a dus la moartea a şase soldaţi, într-un atac revendicat de Armata de Eliberare a Baluchistanului.

Extrem de bogată în minereuri, provincia Baluchistan, aflată la frontiera cu Afganistanul şi Iranul, este cea mai mare din cele patru provincii federale ale Pakistanului. Mii de paramilitari efectuează controale de securitate pentru a ajuta poliţia locală în menţinerea ordinii în zonele instabile ale acestei provincii cu şapte milioane de locuitori.