Featured, International

Atentat: La o paradă, în Germania, o mașină a intrat în mulțime

In Germania zeci de oameni, printre care și copii, au fost răniți după ce o maşină a intrat în mulţime la o paradă de carnaval în oraşul german Volkmarsen, iar unele persoane rănite sunt în stare gravă, conform Reuters.

După ce iniţial poliţia a refuzat să spună dacă este vorba despre un atac sau un simplu accident, un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de presa locală, a afirmat că a fost probabil un act intenţionat.

Potrivit website-ului de ştiri HNA, martorii afirmă că şoferul pare să fi vizat direct copiii din mulţimea în care a pătruns cu un Mercedes break accelerând „cu toată puterea”.

Potrivit cotidianului Bild, numărul răniţilor este de peste 30, circa o treime dintre ei fiind în stare gravă.

Mai multe imagini, în galeria foto de mai jos

Conform relatărilor de la faţa locului, numeroase victime se aflau la pământ şi erau preluate de echipajele de urgenţă mobilizate masiv în micul oraş Volkmarsen, ce numără circa 7.000 de locuitori.

Conform autorităților, şoferul a fost reţinut, relatează Reuters.

Ministerul de Interne din landul Hessa afirmă că el nu este deocamdată apt pentru a fi chestionat.

De asemenea, ministerul a menționat că nu exclude posibilitatea unui atac motivat politic.

În Germania este sărbătorită în această zi „Lunea trandafirilor”, ce marchează punctul culminant al festivităţilor carnavalului. Motivul și natura incidentului sunt momentan neclare, conform BBC.

La fața locului s-au prezentat mai multe echipaje de salvare.

„Șoferul a fost arestat și mai multe persoane rănite primesc îngrijiri medicale. Nu știm momentan dacă șoferul a condus mașina intenționat în mulțime”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției locale pentru publicația germană Bild.

Mașina arginitie marca Mercedes ar fi intrat în mulțime în jurul orei locale 14.30 (15.30, ora României).

blank