International, Stiri

Atacuri periculoase in Liban!

Atacuri periculoase in Liban!

IMG_5233Punctele in care au loc aceste atacuri se afla in valea Bekaa si sudul Beirului, mai exact in suburbia Dahiyeh. La inceputul anului una dintre victime a fost gazda emisiunii difuzata in fiecere seara la Radio Beirut- Hussein Sharaffedine. El este recunoscut drept rapper, lider in The Banana Cognacs-trupa funk. Pe strazile din Liban sunt observabile autovehicule suspecte, puncte de control sau pancarte cu mesaje destinate cetatenilor. Pentru libanezi este neobisnuit sa fie inconjurati de indivizi a caror vestimentatie seamana cu cea a cantaretilor de hip-hop. Acesta sa fi fost motivul pentru care Hussein Sharaffedine a fost arestat. El s-a trezit inconjurat de oameni ai Securitatii si transportat la unitatea anti-terorism. Acolo a fost tinut timp de 24 de ore. Fotografiat in ziua arestului, el a ajus subiect de discutie pe Twitter.

IMG_5279Rapperul povesteste ca se afla prin imprejurimi cautand o persoana care sa-l ajute cu defectiunea de la masina mamei sale. Nu observase nimic dubios, dar dintr-o data masina i-a fost oprita de un individ. Acesta avea in posesie o arma. ” Îmi amintesc ca m-am gândit: Ce dracului se petrece?. Am observat ca purta un costum semi-militar, am oprit ? i am ridicat mâinile.”, declara victima. Declaratia data de Hussein cuprinde informatii consistente. El povesteste cu amanunte prin tot ceea ce a trecut. Mentioneaza faptul ca a fost lovit de catre un ofiter, a fost mobilizat cu o pereche de catuse si dus la o sectie de politie din localitate. Unul dintre politisti aflase din anumite surse ca persoana anchetata era un cunoscut muzician, moment in care a inceput un dialog intre oamenii legii si Hussein Sharaffedine. I-au acordat dreptul de a da un telefon prietenilor si l-au intrebat daca doreste sa depuna o plangere impotriva ofiterilor care l-au asaltat in mijlocul strazii.

IMG_5296Situatia parea finalizata, insa Hussein nu putea fi eliberat pana csnd la sectie nu si-a facut simtita prezenta inspectorul adjunct. Acesta a intarziat mai bine de patru ore, timp in care momentul eliberarii parea din ce in ce mai indepartat. In dupa-amiaza acelei zile inspectorul sef a facut un anunt, anume ca rapperul trebuie sa-si primeasca din nou catusele din cauza faptului ca dosarul sau fusese deja trasferat catre specialistii ani-tero. Acolo avea sa fie transportat si interogat. Toate televiziunile de stiri erau la curent cu proaspatul incident. Barbatul mentioneaza faptul ca o stare de nervozitate si de neliniste il cuprinsese: „Eram nervos. Am vrut sa dau în ceva, dar stiam ca trebuia sa ramân calm. Sunt dintr-o familie siita. Nu e important pentru identitatea mea, nu sunt condus de religie. Dar familia si legaturile de sânge sunt importante în Liban, sunt cultura noastra”.

Situatia s-a terminat cu bine caci misterul a fost elucidat. Prin intermediul fratelui cantaretului, ofiterii au lasat victima sa doarma in camerele lor, urmand ca a doua zi sa fie eliberat. Vorbind cu ofiterul-sef, care a rostit „tipii care te-au arestat sunt idioti”, Hissen a fost lasat in liberate. Motivul arestarii lui l-a reprezentat vestimetantia cu care s-a afisat caci se inspira din stilul unui interlop-american. „Acum sunt mai cunoscut pentru asta, decât pentru muzica”, declara rapperul. In urma acestui eveniment presa nationala, cat si cea internationala l-au contactat si l-au intervievat.

blank