Atac rusesc
Actualitate

Atac rusesc cu drone la granița României. Infrastructura portuară de la Dunăre, lovită

Atac rusesc cu drone la granița României. Infrastructura portuară ucraineană de la Dunăre a fost lovită într-un atac cu drone. Exploziile au avariat un depozit de cereale și mai multe camioane aflate în zonă. Un șofer de tir a fos ucis în acest atac.

Noaptea trecută a fost una de foc pentru regiunea Odesa, după ce forțele rusești au lansat un atac cu drone iraniene Shahed 136 asupra infrastructurii portuare de la Dunăre, la granița României.

Atac rusesc cu drone la granița României. Infrastructura portuară de la Dunăre, lovită

„Noaptea trecută, timp de aproape 2 ore, rușii au atacat districtul Izmail cu drone de atac. Forțele noastre de apărare aeriană au doborât majoritatea dronelor, dar, din păcate, există lovituri.

Rușii au atacat în mod special infrastructura portuară de la Dunăre. Au fost avariate depozitul, liftul și camioanele. Șoferul uneia dintre camionete a murit.

La fața locului a izbucnit un incendiu, care a fost stins rapid de către angajații Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență.”, spune Oleg Kiper , șeful Administrației militare regionale Odesa.

Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus 11 drone „Shahed-131/136”.

Acest atac face parte dintr-o serie de atacuri care au vizat porturile ucrainene de la Dunăre. În cursul verii, cel puțin 4 drone rusești au căzut pe teritoriul României, potrivit Pravda.ua.

blank