Atac
International

Atac cu rachete asupra Odesei. A fost ţintit un șantier naval

Ruşii atac cu rachete asupre oreșului port Odesa,. La rândul lor, ucrainenii au lovit cu rachete Crimeea.

Atac cu rachete rusesşti în Odesa. Un șantier naval din regiunea Odesa a fost lovit de rachete rusești. Două persoane au fost rănite, iar pagubele sunt importante, anunță guvernatorul ucrainean al regiunii, notează Reuters.

Guvernatorul regiunii Odesa din sudul Ucrainei, Oleg Kiper, a anunțat că două persoane au fost rănite și clădirile au fost avariate în urma unui atac cu rachete rusești asupra unui șantier de reparații navale. Atacul a avut loc luni.

„Dimineața, teroriștii ruși au atacat cu rachete districtul Odesa. Inamicul a vizat un șantier naval. Atacul a provocat un incendiu, care a fost stins rapid de salvatorii noștri. Clădirea administrativă și echipamentele întreprinderii au fost avariate”, a anunțat Oleg Kiper pe Telegram.

Atacul cu rachete a avut loc după ce Rusia a atacat în cursul nopții regiuni din sudul, centrul și nordul Ucrainei cu drone.

Potrivit autorităţilor ucrainene, este vorba de rachete Onix, lansate de pe teritoriul Crimeei.

Atac cu rachete asupra Crimeei

Forțele armate ucrainene au confirmat oficial faptul că a avut loc o lovitură asupra unei instalații strategice de apărare aeriană rusă de pe coasta de vest a Crimeei. Informațiile relevante au fost publicate de Departamentul de Comunicații Strategice al Oficiului Comandantului-Șef al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„În noaptea de 30 octombrie, Forțele Armate ale Ucrainei au lovit cu succes o instalație strategică a sistemului de apărare aeriană de pe coasta de vest a Crimeei ocupate temporar”, se arată în comunicat.

StratCom informează că, pe 25 octombrie, Forțele Armate ucrainene au distrus sistemul strategic de apărare aeriană S-400. Acesta se afla în apropierea Luganskului. RosSMI spune că „sosirea” a avut loc la baza de apărare aeriană din Elenovka. Rușii au spus dimineața că în noaptea de 30 octombrie, Ucraina a lovit baza unui regiment rus de rachete antiaeriene în Crimeea.

În special, postul ASTRA Telegram a raportat despre acest atac cu rachete că loviturile au fost efectuate pe baza de apărare aeriană din Yelenovka la ora 3:00. 17 militari au fost răniți, 5 mașini au fost avariate, unul dintre ele nu a putut fi reparat.

blank