Atac cu cuțitul
International

Atac cu cuțitul la Ierusalim. Autorul un tânăr de 16 ani a fost omorât

Doi polițiști au fost răniți în urma unui atac cu cuțitul la Ierusalim. Autorul a fost un tânăr de 16 ani, care a fost împușcat mortal de autorități.

Cei doi polițiști au fost înjunghiați de atacator în apropiere de yeshiva (şcoală talmudă) pe strada al-Wad. Atacaul a avut loc în cartierul musulman din Oraşul Vechi, în Ierusalimul de Est. Potrivit unui comunicat al Poliției, autorul, un tânăr de 16 ani, a fost împușcat mortal.

Atac cu cuțitul în Ierusalim, orchestrat de un tânăr de 16 ani. Atacatorul era un minor de 16 ani și locuia în Ierusalimul de Est. Este sectorul palestinian al Oraşului Sfânt ocupat din 1967 de Israel şi apoi anexat. Acesta a înjunghiat doi dintre polițiștii care au intervenit.

„Am tratat o femeie rănită moderat şi un bărbat uşor rănit în urma incidentului… i-am evacuat spre spitalul Hadassah”, a declarat Yechiel Stern, un salvator, potrivit comunicatului.

Miercuri seara au avut loc confruntări între forțele de ordine și palestinieni, în cartierul Issawiya, de unde este și atacatorul.

Polițiștii israelieni au anunțat că mai multe persoane au fost arestat și audiate, în urma unui atac cu cuțitul în Ierusalim. Presa internațională notează că din octombrie 2015 și până în prezent au avut loc mai multe atacuri anti-israeliene din partea tinerilor palestinieni. Cu toate că violențele au mai scăzut din intensitate în ultima perioadă, acestea continuă.