atacul armat
International

Atac armat la Moscova. Răspunsul pe care Rusia îl așteaptă de la SUA

Ministerul rus de Externe solicită transparență din partea SUA în ceea ce privește un atac armat din Moscova. Rusia cere ca Statele Unite să ofere orice informație dețin despre incidentul armat petrecut vineri seara în apropierea capitalei, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Atac armat la Moscova. Rusia vrea transparență din partea SUA.

Casa Albă a declarat că nu vede niciun semn că Ucraina sau ucrainenii sunt implicaţi în atacul terorist de la Moscova’”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova.

„Pe ce se bazează oficialii de la Washington, în mijlocul unei tragedii, pentru a trage vreo concluzie cu privire la nevinovăţia cuiva?

Aceasta a afirmat că, în cazul în care Washingtonul deține informații, ar trebui să le facă cunoscute, iar dacă nu deține informații, nu ar trebui să emită astfel de declarații.

Casa Albă „nu are niciun indiciu în acest stadiu că Ucraina sau ucraineni ar fi implicaţi” în atac.

„Nu vă sfătuiesc, în acest stadiu iniţial, să faceţi vreo legătură cu Ucraina”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale al SUA.

Atacul armat din Moscova s-a soldat cu în cel puțin 50 de decese și peste 100 de persoane rănite, fiind calificat drept un act terorist de către autoritățile ruse.

atacul armat

SUA a prevenit Rusia cu privire la atacul armat

Cu două săptămâni în urmă, pe 8 martie, ambasada Statelor Unite din Rusia a emis o avertizare cu privire la planurile „extremiștilor” pentru un atac armat la Moscova. Atacul a avut loc pe 22 martie, când o sală de spectacole a fost atacată de indivizi momentan necunoscuți.

Ambasada americană, care i-a îndemnat în repetate rânduri cetățenii americani să părăsească Rusia imediat, nu a oferit alte detalii despre natura amenințării, dar le-a cerut oamenilor să evite concerte și adunări mari și să fie vigilenți în privința situației din jurul lor.


„Ambasada monitorizează informații conform cărora extremiștii planifică să atace în mod iminent adunări mari la Moscova, inclusiv concerte, și îi sfătuiește pe cetățenii americani să evite adunările mari în următoarele 48 de ore”, a avertizat ambasada americană pe site-ul său din Moscova.

Atac armat într-o sală de concerte din Moscova

Citește și  Război în Ucraina, ziua 727 . Zelenski recunoaște o situație „extrem de dificilă”

Atac armat la Moscova. Un atac armat a avut loc pe 22 martie într-o sală de concerte din Moscova. Au fost raportate cel puțin 50 decese și zeci de răniți în urma unor împușcături și explozii, conform presei ruse.

Înainte de atacul armat, trupa Picnic urma să urce pe scenă în clădirea respectivă. Grupul muzical este cunoscut pentru poziționarea pro-Putin, desfășurând concerte în Rusia, inclusiv în timpul campaniei electorale.

În jur de o sută de persoane au fost evacuate din subsol, în timp ce altele au căutat adăpost pe acoperiș.

Conform coresponentului agenţiei RIA, persoane în ţinută de camuflaj au dat buzna la parterul sălii înainte de a deschide focul şi de a arunca „o grenadă sau o bombă incendiară, care a provocat un incendiu”.

blank