International, Stiri

Atac armat într-un campus universitar din Seattle: un mort şi trei răniţi

A scos puşca şi a vrut să o reîncarce…

 Seattle

O persoană a murit şi trei au fost rănite joi, în timpul unui atac armat într-un campus universitar din Seattle, în nord-vestul Statelor Unite, a anunţat poliţia, citată de cotidianul Seattle Times în ediţia electronică.

Atacul armat produs într-un campus universitar din Seattle, în nord-vestul Statelor Unite, s-a soldat cu un mort şi trei răniţi, a anunţat joi un purtător de cuvânt al spitalului local, relatează AFP.

De asemenea, unul din cei trei răniţi este între viaţă şi moarte, după atacul care a avut loc în campusul Seattle Pacific University. Atacatorul a fost arestat.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Seattle, Chris Fowler, a relatat cum a fost reţinut atacatorul după ce a deschis focul în sala uneia din clădirile universităţii. După ce a deschis focul asupra a trei persoane cu o puşcă, atacatorul a început să-şi reîncarce arma, când un student care supraveghea cladirea a reuşit să-l neutralizeze, a declarat Fowler, fără a confirma în mod direct decesul uneia dintre victime. „Odată ce a fost dat jos, alţi studenţi au sărit pe el şi au putut să-l imobilizeze pe atacator până la venirea poliţiei”, a adăugat el.

Acest atac a intervenit la mai puţin de două săptămâni după ce un tânăr în vârstă de 22 de ani, instabil mintal, a deschis focul într-un campus din Santa Barbara, în Californiea. El a ucis şase persoane înainte de a se sinucide.

nterior, publicaţia Seattle Times a anunţat că în incident puteau fi implicaţi doi atacatori. Un martor a relatat că unul dintre suspecţi a intrat într-o clasă şi a deschis focul.

Atacul a avut loc în campusul Universităţii Seattle Pacific. Autorităţile au anunţat că în urma incidentului a fost arestat un suspect.

Potrivit Seattle Times, în incident puteau fi implicaţi doi atacatori. Un martor a relatat că unul dintre suspecţi a intrat într-o clasă şi a deschis focul.

 

blank