AstraZeneca a reluat studiul vaccinului anti-COVID
Featured, Medical

AstraZeneca a reluat studiul vaccinului anti-COVID

AstraZeneca a reluat studiul clinic din Statele Unite referitor la vaccinul său experimentul destinat Covid-19, după aprobarea dată de autorităţile de reglementare, iar Johnson & Johnson se pregăteşte la rândul său să reia studiul pentru vaccinul propriu, luni sau marţi, transmite Reuters.

Anunţurile făcute de cele două companii semnalează progrese împotriva noului coronavirus, care a infectat peste 42 de milioane de persoane la nivel mondiali, între care 8 milioane de americani, şi au avut loc cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale americane din 3 noiembrie,

AstraZeneca, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori ai unui vaccin pentru noul coronavirus, a întrerupt studiul clinic din SUA pe 6 septembrie, în urma unei informaţii referitoare la o boală neurologică gravă apărută la un participant în studiul clinic al companiei din Marea Britanie.

J&J a întrerupt un studiu clinic amplu, aflat în fază finală, săptămâna trecută, după îmbolnăvirea unui participant la cercetare.

Ambele companii au contracte pentru a oferi vaccinurile lor Statelor Unite şi altor guverne, dacă acestea vor fi aprobate de autorităţile de reglementare.

Numărul cazurilor de coronavirus este în creştere în 80 de ţări, iar oamenii din emisferica nordică îşi petrec timpul mai mult în case, în timp ce iarna se apropie.

La nivel global, până acum s-au înregistrat aproximativ 42,1 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus şi 1,1 milioane de decese.