Pentru copiii pasionați de mașini, Aston Martin oferă soluția perfectă și vine în ajutorul lor cu un nou model marca „James Bond”.

Este un Aston Martin DB5 alimentat cu baterii, suficient de mic pentru a-l putea conduce diferiți copii și dotat cu diverse gadget-uri în stil James Bond pe care le-ar putea folosi pentru a se sustrage capturării. Merge destul de repede.

Produs de The Little Car Company, care a realizat și un mic Bugatti Type 35, ediția specială No Time to Die Aston Martin DB5 Junior, are două treimi din dimensiunea mașinii folosite în filme. De asemenea, spre deosebire de mașina din film, acest mic DB5 nu are acoperiș, permițând copiilor mai mari sau chiar adulților să stea relaxați.

Doar 125 mașini mari de acest fel vor fi fabricate
Va costa în jur de 123.000 de dolari fiecare model în parte. Little Car Company producea deja un mic Aston Martin DB5, dar această versiune Bond include multe alte opțiuni. Printre acestea, se regăsessc mitraliere de jucărie care ies din partea din față a mașinii și farurile care se retrag.

În loc de plăcuța de înmatriculare rotativă montată pe mașina originală Bond, care ar putea afișa plăcuțe din diferite țări, această ediție are o plăcuță de înmatriculare digitală care face asta. De asemenea, are un dispozitiv cu „fum” care pompează fumul negru prin „țevile de evacuare”.

Mini-mașina Bond are, de asemenea, mult mai multă putere decât DB5-ul original al Little Car. Modelul standard DB5 al companiei produce doar 6,5 cai putere. Motorul electric al versiunii Bond ajunge până la 21,5 cai putere și are o viteză maximă estimată la 70-80 de km pe oră.

Mașina are, de asemenea, diferite moduri de conducere, dintre care unele au viteze maxime mai mici pentru șoferii mai tineri. Mașina în miniatură nu se poate conduce pe drumurile publice, dar proprietarii vor fi invitați să participe la evenimente speciale de conducere pe piste de curse, potrivit Aston Martin.

Deoarece mașina nu are acoperiș, se potrivește perfect unui adult este de așteptat ca aceștia să o conducă adesea sau să călătorească atunci când copiii nu sunt la volan.
„Am încurajat părinții să se asigure de faptul că trebuie să fie atenți la copiii lor și să poarte cască în timp ce conduc”, a spus purtătorul de cuvânt al Aston Martin, Nathan Hoyt.

Little Car Company a depus eforturi mari pentru a reproduce DB5 la scară redusă, cât mai exact posibil. Un DB5 original a fost scanat 3-D pentru referință.

„Adevăratul” James Bond Aston Martin DB5 a apărut pentru prima dată în filmul Goldfinger din 1964. O versiune ulterioară, realizată pentru a promova un film Bond ulterior, Thunderball, a fost vândut la licitație pentru 6,4 milioane de dolari în 2019.

Această versiune junior este lansată pentru a promova următorul film din seria de lungă durată, No Time To Die, transmite CNN.