Așteptarea
Social

Așteptarea a luat sfârșit. Poșta începe distribuirea deciziilor cu pensiile recalculate

Așteptarea a luat sfârșit. Pensionarii români își vor primi, în perioada următoare, deciziile cu noile venituri rezultate după procesul de recalculare. Guvernul a stabilit că documentele vor fi împărțite celor în drept prin Poșta Română.

Ministerul Muncii a anunțat că fiecare vârstnic retras din activitate va primi decizia cu noile venituri, rezultate după realcularea drepturilor. Distribuirea scrisorilor va începe luna viitoare, în jurul datei de 10 iulie.

Așteptarea a luat sfârșit pentru pensionarii români 

Ministerul Muncii a anunța că Guvernul a adoptat actul normativ prin care vor fi distribuite noile decizii cu pensiile recalculate. Pensionarii români vor primi scrisorile, cel mai probabil începând cu luna viitoare, prin Poșta Română conform unor surse politice, data estimată pentru începerea procedurilor de livrare este 10 iulie.

Deciziile vor ajunge la pensionarii români prin scrisori cu confirmare de primire. Astfel, autoritățile vor să se asigure că toți cei interesați au fost puși la curent. Dacă poștașul nu va găsi un destinatar la domiciliu, deciziile de recalculare vor fi ridicate de la oficiile poștale. În cazul în care oamenii nu se prezintă, documentele vor fi returnate caselor teritoariale de pensii.

„Reforma sistemului public de pensii mai face un pas și trece în faza de organizare logistică astfel încât toți pensionarii să beneficieze, în termenul asumat, de prevederile Legii nr. 360/2023”, a anunțat Ministerul Muncii pe Facebook.

Conform sursei citate, guvernul a adoptat în ședință. ca Poșta Română să expedieze plicurile cu deciziile privind recalcularea pensiilor.

Deciziile vor ajunge la termen

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat că pensionarii își vor primi deciziile în termenul asumat de autorități. Astfel, pensiile recalculate vor ajunge la aceștia așa cum s-a stabilit, începând cu luna septembrie.

„Datorită ordonanței de urgență aprobate astăzi, deciziile de recalculare a pensiilor după noile principii: contributivitate, stabilitate în muncă, solidaritate și sustenabilitate vor ajunge în termenul asumat la beneficiari”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Poșta Română asigură transmiterea taloanelor și a drepturilor pentru pensionarii români. Drept care, este normal ca această instituție, în calitate de operator național din domeniul serviciilor poștale să asigure și transmiterea deciziilor către beneficiari.

„Compania Națională Poșta Româna S.A., în calitate de operator național din domeniul serviciilor poștale cu cea mai mare acoperire națională asigură în prezent transmiterea taloanelor de pensii și plata în numerar pentru pensionari”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

blank