Featured, Politic

Asta e tare! Cioloş ”Nu le satisface pe Clotilde Armand și Alina Gorghiu”

Consultantul politic, Cozmin Gușă este de părere că cea mai mare șansă a Uniunii Salvați România pentru alegeri este cooptarea unui lider politic. Astfel, Cozmin Gușă spune că “Dacian Cioloș își împarte prestigiul de prim-ministru între PNL și USR, dar nu reușește să satisfacă pe niciuna dintre doamnele de dreapta. Nici pe Alina Gorghiu, nici pe Clotilde Armand.”.

“Din două motive, unul de formă și altul de fond, USR-ul s-ar putea să fie doar un foc de paie. Motivul de formă este lipsa liderilor: Nicușor Dan nu are nici alură, nici conținut de lider politic. Ca să nu mai vorbesc deapre Clotilde Armand, care nu are decât formă, dar o formă care nu poate să inspire un electorat destul de pretențios. Electoratul nehotărât este pretențios, că de aia nu merge la vot și șansa USR-ului era să se adreseze lui. Doamna Armand este mult sub radarul acestui electorat. Și alți lideri nu au. Nu au lideri, deci nu au locomotivă electorală. Dacian Cioloș își împarte prestigiul de prim-ministru între PNL și USR, dar nu reușește să satisfacă pe niciuna dintre doamnele de dreapta. Nici pe Alina Gorghiu, nici pe Clotilde Armand.

Gâlceava cu adevărata fondatoare a mișcării USB. Cea mai mare greșeală a celor din USR este faptul că nu înțeleg în ce fel au reușit să o jignească pe Alina Mungiu Pippidi, care nu le mai oferă într-un mod explicit sprijinul în această campanie. Pe lângă capitalul ei de încredere, pe lângă rețeaua ei văzută și nevăzută din toate zonele urbane mari ale României, Alina Mungiu are coerența unui politolog de prestigiu european și reușea să mobilizeze mult din zona de vectori nehotărâți. Cearta aceasta o să gripeze mult motorul de consolidare electorală al USR-ului și îi văd, în cel mai bun caz , trecând la limită pragul electoral. Le va fi greu și pentru că nu au reprezentanți în secțiile de votare. Acesta este handicapul oricărui partid nou…”, a spus consultantul politic.