Actualitate, Stiri

“A ascuns in mod sistematic sarcina”. Vezi ce motive a avut adolescenta

Fata de 16 ani locuieste intr-un centru de plasament din Pitesti, dupa ce a fost abandonata de mama ei. Tanara este in momentul de fata insarcinata in opt luni, reprezentantii Protectiei Copilului Arges spunand ca a ascuns “in mod sistematic sarcina” pentru ca tatal copilului este un tanar de 21 de ani, paznic la o firma din oras.

minora-insarcinataPotrivit reprezentantilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arges, adolescenta de 16 ani provine dintr-o familie destramata din orasul Topoloveni.

“Fata a fost adusa in centrul de plasament din cartierul pitestean Prundu in anul 2011, prin hotarare a instantei judecatoresti, dupa ce aceasta a fost prinsa de catre politisti in timp ce vagaboanda pe strazile municipiului Pitesti. Provine dintr-o familie cu mari probleme, domiciliata in orasul Topoloveni, mama sa are acum 39 de ani si este plecata la munca in Spania, iar tatal ei are 42 de ani, nu are serviciu si este beneficiar al ajutorului social, fiind cunoscut ca un consumator de bauturi alcoolice. Fata invata la un liceu din Pitesti si dupa divortul parintilor, in anul 2000, a fost incredintata mamei, car eulterior a abandonat-o si a plecat la munca in strainatate”, a declarat Adrian Macovei, directorul Protectiei Copilului Arges.

http.lvhealthmag.com-2Fata de 16 ani va fi consiliata permanent de catre psihologii de la Protectia Copilului, iar sarcina trebuie luata in evidenta de catre un medic ginecologic. Reprezentantii directiei au mai afirmat si ca adolescenta, insarcinata in opt luni, va fi transferata in centrul maternal in municipiul Campulung Muscel, centru destinat mamelor cu copii, iar din toamna probabil va urma cursurile unui liceu din acelasi oras. Tatal bebelusului, in varsta de 21 de ani, a spus ca va recunoaste copilul pe care urmeaza sa il aiba cu adolescenta. (D.A)