Paul Surugiu-Fuego surprinde din nou. De această dată, cu super concertul său aniversar de la Sala Palatului, un maraton de trei ore. A cântat, alături de Orchestra Fraților Advahov și de Angry Band, atât șlagărele sale, cât și folclor, fiind mai ceva ca o baterie plină de forță, de bucurie artistică, împărtășind cu publicul său, emoție, fericire și parte din tot ce înseamnă el. Trăirile sunt greu de descris, asta pentru că spectacolul care a durat peste trei ore a avut mai multe tablouri, muzică populară, muzică ușoară, cântece de altădată, refrene iubite, omagii aduse marilor actori, muzică patriotică și alte suprize.

Alături de Fuego pe scenă, au urcat peste 80 de persoane, de la cele trei trupe de dans, până la instrumentiști, dar și prietenii colegi și artiști – Irina Loghin, Mirabela Dauer, Mioara Velicu, Oana Lianu, Nicolae și Isidor Glib, Surorile Osoianu

Dar de departe, cel mai emoționant moment a fost omagiul adus de el marilor actori români dispăruți. În semi-obscuritate, dintr-o dată, pe ecran au început să ruleze imagini cu cele mai importante simboluri ale teatrului și filmului românesc, nume colosale ale românilor. Mai apoi, din fundal o voce a început să recite versuri cutremurătoare, iar lumea a putut recunoaște timbrul maestrului Ion Dichiseanu. Supriza a fost că maestrul era în sală și s-a ridicat venind spre scenă către Fuego, construind amândoi un moment de senzație!

Publicul a început să aplaude frenetic, iar mai apoi s-a ridicat în picioare, în semn de respect pentru toți cei dispăruți și pentru Ion Dichiseanu. Vizibil emoționat, celebrul actor din „TOATE PÂNZELE SUS!” a început efectiv să plângă! Și a ținut-o așa cât a cântat cu Fuego, realizând un moment teatral excepțional, artistic, Fuego căzând din picioare în fața sa! Ulterior, Ion Dichiseanu a mărturisit că a trăit sentimente cu totul speciale și că a fost profund atins de intensitatea acelor clipe.

Publicul s-a ridicat în picioare la final și i-a aplaudat minute în șir pe cei doi artiști, dar și memoria celor pe care i-au văzut pe ecran, de la Stela Popescu, la Dem Rădulescu, Toma Caragiu, Tamara Buciuceanu, Florina Cercel, Radu Beligan, Jean Constantin și mulți alții. Versurile recitate de maestrul Dichiseanu au fost scrise de poatul și jurnalistul Adrian Artene, iar cântecul interpretat de Fuego a fost pe versurile poetului Grigore Vieru. „Mi-am spus că trebuie, este obligatoriu să facem o reverență în fața maeștrilor scei românești! Eu sunt la bază actor și am crescut cu ei, i-am urmărit la teatru, în piese cutremurătoare, i-am cunoscut pe unii, iar alții mi-au dat sfaturi, m-au format, m-au iubit și m-au adus unde sunt azi. Astfel că l-am rugat pe maestrul Ion Dichiseanu să-mi fie aproape și împreună am construit un moment emoționant! Sunt onorat de această colaborare și sunt sigur că publicul a receptat pe deplin mesajul nostru! Actorii români, de ieri până azi, trebuie iubiți, cunoscuți și apreciați!” (Paul Surugiu)

Întregul moment va putea fi urmărit pe 1 decembrie, de la ora 15.00, la TVR 2, atunci când se va difuza parte din acest spectacol eveniment, care a fost sold out cu peste o lună și jumătate înainte! Fuego, pe care-l puteți urmări în fiecare duminică, la TVR 2, la DRAG DE ROMÂNIA MEA!, va concerta din nou la Sala Palatului din București, pe 22 martie, de această dată altfel, simfonic, alături de 100 de oameni pe scenă, cu Orchestra Metropolitană București, Corul Accoustic, dirijate de Daniel Jinga și invitați speciali.