Cultura, Stiri

Artist român, revine acasă pentru o expoziţie

 Gil Nicolescu expune la Galeria „Dialog”

poza

„Un constructivist consecvent”, artistul vizual Gil Nicolescu, expune la Galeria „Dialog”, de la parterul Primăriei Sectorului 2, iar vernisajul va avea loc joi, 24 octombrie, ora 18.00, unde sunt aşteptaţi iubitorii de frumos dornici să se reîntâlnească cu pictorul plecat din ţară în anii 70.

„Gil Nicolescu este un artist care a emigrat în 1976, afirmându-se în Europa, dar mai ales în Statele Unite ale Americii. Acum s-a reîntors acasă. (…) Personal, Gil Nicolescu mă uimeşte că a rezistat tentaţiilor modei şi snobismului, rămânând în cadrele istorice ale domeniului, printre altele din respect faţă de meserie şi din respect faţă de public” – scria Cornel Radu Constantinescu în anul 1998.

Născut la 1 martie 1942 în Bucureşti, Gil Nicolescu a urmat cursurile Facultăţii de Arte Plastice a Institutului Pedagogic Bucureşti, sub îndrumarea pictorilor Rodica şi Iacob Lazăr. După terminarea studiilor combină activitatea de pictor cu grafica publicitară, designul şi predatul desenului în sistemul şcolar românesc. Participă la expoziţii anuale şi bienale din anul 1966, iar din 1969 devine membru al Uniunii Artiştilor Plastici. Din anul 1976 îşi începe cariera în afara graniţelor ţării, întâi în Germania şi apoi în Statele Unite ale Americii. În palmaresul său sunt înscrise participări la zeci de expoziţii în întreaga lume: Polonia, Italia, Japonia, Iugoslavia, SUA, Franţa sau Elveţia.

 

blank