Simona Halep şi Karolina Pliskova se înfruntă vineri pentru un loc în semifinalele Turneului Campioanelor. Cele două jucătoare se cunosc foarte bine – ştiu care sunt punctele vulnerabile, dar şi atuurile fiecăreia. Învinsă de Elina Svitolina în primul meci, jucătoarea din Cehia a profitat de abandonul Biancăi Andreescu în a doua partidă din Grupa Violet. Pliskova este convinsă că presiunea îşi va spune cuvântul în confruntarea decisivă de la Shenzhen.

“Va fi un meci pe care îl va câştiga cine are nervii mai tari! Asta pentru că amândouă ştim că cine pierde, pleacă acasă. Dar suntem obişnuite cu acest lucru. Va fi un meci dificil pentru mine, ea va încerca schimburi cât mai lungi, seamănă la stil cu Elina Svitolina şi chiar dacă am pierdut în faţa ei nu am făcut un meci rău. Svitolina a bătut-o şi pe Simona, aşa că va fi un meci echilibrat,” a declarat Karolina Pliskova.

Simona Halep are avantajul suprafeţei de joc
Simona Halep pare favorizată de suprafaţa de joc de la Shenzhen, iar Karolina Pliskova este conştientă de acest lucru – numărul doi mondial nu crede că românca va adopta o tactică nouă prin care să o surprindă. Halep va încerca să forţeze greşeala adversarei.

“Am jucat contra ei pe toate suprafeţele, poate mai puţin pe iarbă. Nu cred că va apărea ceva nou, ne ştim bine, ea are jocul ei, eu am stilul meu. Nu va conta suprafaţa de joc, dar pentru că este mai lentă, vom juca mai mult, cu schimburi mai lungi.

Am văzut meciurile ei, cum construieşte punctele, am învins-o ultima oară la Miami, am încredere în mine,” a mai spus Pliskova.

Jucătoarea din Cehia a părut uşor arogantă la conferinţa de presă – întrebată dacă a urmărit finala de la Wimbledon câştigată de Simona Halep în faţa Serenei Williams, Pliskova a declarat că nu a interesat-o deloc partida.

“Nu am văzut finala de la Wimbledon! Nu am avut nicio reacţie după ce a câştigat acolo.Îmi place de ea, dar mi-e indiferent dacă câştigă sau pierde, nu e treaba mea,” a fost răspunsul Karolinei Pliskova.

Karolina Pliskova este numărul 2 WTA
Karolina Pliskova este jucătoarea care se laudă cu cele mai multe titluri WTA câştigate în 2014, 4, la Brisbane, Eastbourne, Roma şi Zhengzhou. Pliskova a mai ajuns în penultimul act la Melbourne şi Miami, şi a avut câteva şanse de a fi numărul 1 mondial în dauna lui Ashleigh Barty. Simona conduce cu 7-4 în scorul întâlnirilor directe, dar în 2019 şi au împărţit victoriile. Pliskova s-a impus în semifinale la Miami, cu 7-5, 6-1, în timp ce românca a învins în duelul de Fed Cup în 3 seturi.

Partida Simona Halep – Karolina Pliskova, decisivă pentru calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor 2019