International

Armata ucraineană spune că a nimicit pozițiile de apărare ale rușilor de pe Insula Șerpilor

Armata ucraineană a declarat că continuă o operațiune împotriva ocupației rusești pe Insula Șerpilor, situată în Marea Neagră și ocupată de marina rusă încă din primele zile ale conflictului.

Serhii Bratchuk, purtătorul de cuvânt al administrației militare regionale Odesa, a declarat pe Telegram că există “vești bune Armata ucraineană  a lovit un alt sistem de rachete Pantsir”.

Pantsir este o armă de apărare antiaeriană pe care rușii au trimis-o pe Insula Șerpilor, cunoscută și sub numele de Insula Zmiinyi.

“Există o confirmare din partea armatei cu privire la înfrângerea țintelor militare ale garnizoanei rusești temporare”, a declarat Bratchuk.

“Este vorba despre două complexe de rachete și tunuri antiaeriene, este vorba despre o stație radar, mai multe unități de vehicule și mai mulți militari”, potrivit CNN.
Serhii Bratchuk, purtătorul de cuvânt al administrației militare regionale Odesa, a declarat pe Telegram că există "vești bune Armata ucraineană
Comandamentul Operațional Sudic al armatei a declarat marți că a folosit “lovituri țintite cu utilizarea de diverse forțe” pe insulă.