Ucraina
International

Armata rusă a atacat masiv în această dimineață Ucraina. Kievul a rămas fără apă și curent electric

Rușii au atacat din nou masiv Ucraina cu rachete şi drone kamikaze. Vitali Klitschko a declarat că, în urma atacului asupra infrastructurii critice, o parte din regiunea Kievului a fost întreruptă de la curentul electric.

Trupele rusești au lansat un val de atacuri în mai multe regiuni ale Ucrainei, iar cea mai expusă a fost regiunea Kiev. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a anunțat că mai multe zone din oraș au rămas fără energie electrică și apă.

„O parte a capitalei este lipsită de energie electrică. În unele zone nu există alimentare cu apă. Toate serviciile încercăm să le repunem în funcțiune”, a declarat primarul Kievului.

Serviciul de Stat de Urgență a raportat, de asemenea, că e posibil ca luni, 31 octombrie, să aibă loc atac masiv cu rachete pe întreg teritoriul Ucrainei. Există atacuri într-una dintre comunitățile din regiunea Kiev, iar apărarea antiaeriană funcționează, de asemenea, a declarat Kuleba, șeful OVA. În regiune se aplică restricții de energie electrică.

În această dimineață au avut loc atacuri masive pe tot teritoriul din Ucraina. În cursul acestei dimineții, unitățile Forțelor de Apărare ale Ucrainei au respins atacurile invadatorilor din zonele așezărilor Zelene din regiunea Harkov şi în regiunea Luhansk şi în mai multe localități din regiunea Donețk, a raportat Statul Major General în rezumatul de dimineață.

În regiunea Herson, ocupanții demontează și transportă echipamentele turnurilor de comunicații celulare în regiunea Donețk pentru a stabili și extinde acoperirea „operatorilor naționali de comunicații”.

Pregătirile pentru evacuarea unităților individuale și a echipamentelor militare ale inamicului de pe partea dreaptă a regiunii Herson sunt în desfășurare.

Pentru aceasta, sunt instalate pontoane, iar șlepurile sunt verificate periodic pentru a fi gata de folosire. Două dintre ele au fost distruse cu succes de unitățile Forțelor de Apărare ale Ucrainei în zona podului Antonivski din Herson.

Dronele kamikaze fac ravagii pe teritoriul Ucrainei

Rușii au atacat noaptea trecută şi regiunea Dnipropetrovsk cu rachete MLRS, artilerie grea și drone kamikaze, a informat șeful OVA Valentin Reznichenko.

O persoană a murit în Marhanka, alta a fost rănită. În districtul Kamian, inamicul a lovit un obiect de infrastructură energetică cu drone kamikaze, există distrugeri grave.

În Vinița, o rachetă rusească doborâtă a căzut peste obiecte civile, există distrugeri, dar nicio persoană nu a fost rănită, a raportat șeful OVA Serghei Borzov, potrivit ua.korrespondent.net.

blank