Ariana, fetița de 12 ani din Oradea care a fost infectată cu coronavirus și a cerut să fie internată la spital, pentru a-și proteja mama vulnerabilă, s-a vindecat și și-a povestit experiența.

Nu mă aşteptam să ajung subiect de presă a spus Ariana, fetița de 12 ani am făcut ce cred că ar fi făcut în aceeaşi situaţie orice copil pentru părinţii săi şi orice părinte pentru copiii lui”, a declarat Ariana, pentru jurnaliştii de la Bihoreanul.

„Mă simţeam eu însămi ca un mic virus care pătrunde într-o cameră de unde nu va mai ieşi două săptămâni”

„Am suferit puţin, dar am procedat corect”, spune Ariana după cele 14 zile pe care le-a petrecut în spital Despre faptul că a fost „pacient Covid”, Ariana consideră că a fost “aventura vieţii” ei de până acum. „După ce am ajuns la secţia de Infecţioase din strada Republicii am aşteptat cam o jumătate de oră să mi se facă internarea. De cum am intrat în clădire şi pe măsură ce mergeam pe coridor spre salon, un „astronaut” împrăştia cu dezinfectant peste tot în urma mea. Mă simţeam eu însămi ca un mic virus care pătrunde într-o cameră de unde nu va mai ieşi două săptămâni”, povesteşte fata.

După câteva ore de la internare, o asistentă avea s-o găsească tot în hainele de stradă. “M-a întrebat dacă voi rămâne aşa 14 zile. Atunci mi-am dat seama cât de mult voi sta singură şi închisă…”, spune Ariana.

Cele două săptămâni au trecut cu o mulțime de conversații telefonice cu cei apropați.

Ariana a fost infectată cu coronavirus după ce a ieșit la terasă cu o prietenă. Din clipa în care a primit rezultatul testului Covid și a aflat că este infectată și-a făcut singură bagajul și i-a cerut mamei sale să sune la spital pentru că-și dorea să fie internată. Deși ar fi putut să stea în izolare la domiciliu, fata n-a vrut să riște să o îmbolnăvească pe mama sa, care mai avea alte probleme de sănătate, oncologice.


Citeste si...
Andreea Moldovan îndeamnă la răbdare, după tragedia de la Babeș și anunță că s-a făct comunicare