Actualitate, Stiri

Arest la domiciliu pentru Adrian Sobaru, barbatul care a intrat fortat cu masina in curtea Guvernului

Judecatoria Sectorului 1 a decis, joi, ca Adrian Sobaru sa fie arestat la domiciliu, in dosarul in care este acuzat pentru distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, dupa ce a rupt cu masina o bariera de acces de la sediul Guvernului.

adrian_sobaru_nasii

Sinteza evenimentelor din 25 septembrie

ORA 15:05 Judecatoria Sectorului 1 a decis, joi, ca Adrian Sobaru sa fie arestat la domiciliu, in dosarul in care este acuzat pentru distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, dupa ce a rupt cu masina o bariera de acces de la sediul Guvernului.

Judecatorul de drepturi si libertati a respins propunerea procurorilor Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 de arestare preventiva pentru 30 de zile a lui Adrian Sobaru, dispunand masura arestului la domiciliu. Decizia poate fi contestata, la Tribunalul Bucuresti, atat de catre Adrian Sobaru, cat si de procurori.

ORA 13:30 Avocatul lui Adrian Sobaru a declarat, la iesirea din sediul Parchetului Judecatoriei Sectorului 1, ca procurorii au formulat propunere de arestare preventiva a clientului sau, retinut in urma cu o zi de catre politisti, pentru distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice, dupa ce a rupt cu masina o bariera de acces de la sediul Guvernului. Acesta a precizat ca Adrian Sobaru va fi prezentat joi unui judecator de drepturi si libertati, care va decide daca pe numele lui va fi emis un mandat de arestare preventiva sau o alta masura.

Angajatul TVR Adrian Sobaru a fost scos din sediul Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 in jurul orei 13.15, dupa ce a fost audiat de procurori timp de aproximativ patru ore. Intrebat de ce a recurs la acel gest si ce il nemultumeste, Sobaru a raspuns: “Imi iubesc tara”. El nu a facut alte declaratii, inainte de a fi urcat de anchetatori in masina, pentru a fi dus la instanta.

ORA 9:00 Adrian Sobaru a fost dus de politisti, joi, la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1, pentru a fi audiat, urmand ca procurorii sa decida daca vor cere instantei arestarea lui preventiva sau daca va fi cercetat sub control judiciar.

Adrian Sobaru, retinut pentru 24 de ore

Adrian Sobaru, cel care a fortat miercuri cu masina intrarea in curtea Palatului Victoria, si-a petrecut noaptea de miercuri spre joi in spatele gratiilor.

Adrian Sobaru a fost retinut pentru 24 de ore, iar joi dimineata va fi dus la Pachetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1. In urma audierilor, s-ar putea alege cu mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Adrian Sobaru este cel care, in urma cu 4 ani, s-a aruncat de la balconul salii de plen, in Palatul Parlamentului. Adrian Sobaru a ajuns la Sectia 1 de Politie putin inainte de ora 14:00 si la scurt timp pe numele lui a fost emisa o ordonanta de retinere. Spre seara, a fost dus cu o masina cu geamuri fumurii la centrul de arest preventiv.

Florin Pascu, avocatul lui Adrian Sobaru: “El este foarte cooperant, nu avea niciun fel de problema si vom da toate elementele necesare la momentul potrivit. Mai mult de atat, nu am acceptul familiei.”

Sobaru este cercetat pentru distrugere si tulburarea linistii si ordinii publice.

Adrian Sobaru era singur in masina care a parcurs intreaga alee de acces dinspre Piata Victoriei spre Guvern. Dupa 44 de metri, a oprit autoturismul. In cladirea Guvernului se aflau doar functionarii. Premierul este plecat la New York, asa ca paza era probabil mai relaxata. Imediat dupa incident, toate portile de acces au fost inchise.

Nu este pentru prima oara cand Adrian Sobaru recurge la astfel de gesturi. In 2010 era angajat la Televiziunea Romana, cand s-a aruncat de la balconul salii de plen a Parlamentului, unde urma sa fie votata motiunea de cenzura impotriva guvernului Boc. Actiunea sa venea la scurt timp dupa taierea salariilor bugetarilor.

Sobaru a supravietuit si s-a refacut din punct de vedere fizic. Medicii de la spitalul Universitar vorbeau insa si despre alte probleme pe care barbatul le avea. Catalin Carstoiu, manager Spitalul Universitar: “Tulburare depresiva cu idei culpabilizatoare..”

Cel mai probabil, Adrian Sobaru, va fi supus acum din nou unei expertize medicale, care va stabili daca reprezinta un pericol pentru el insusi.